Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 22:20

Αθανασόπουλος σε Πέτσα για ένταξη έργων στο «Αντώνης Τρίτσης»

Οι προτάσεις των έργων που έχει υποβάλει ο Δήμος Μεσσήνης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και η δυνατότητα άμεσης ένταξης των κυριότερων εξ αυτών συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα τη Μεγάλη Πέμπτη στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, αρχικά ο δήμαρχος Μεσσήνης ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό για την πορεία εξέλιξης του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών. Ο κ. Πέτσας, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση “δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του καθώς τέτοια έργα ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και με την παράδοση σε χρήση αποδίδουν άμεσα οφέλη στο κοινωνικό σύνολο. Εξέφρασε δε την επιθυμία να παραβρεθεί στα εγκαίνια του έργου”.
Στη συζήτηση που έγινε για τις προτάσεις των έργων που έχει υποβάλει ο δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αναφορά έγινε και για την αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, όπως και για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στο σύνολο του Δήμου Μεσσήνης, τις παρεμβάσεις στα σχολεία και τη βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης.
Τέλος, ο κ. Αθανασόπουλος επανέφερε το αίτημα που είχε υποβληθεί το 2014 για καθιέρωση της 20ής Σεπτεμβρίου ως δημόσιας τοπικής γιορτής και ημέρας αργίας λόγω της καθόδου της εικόνας της Παναγίας από τη Μονή Βουλκάνου στην πόλη της Μεσσήνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ο κ. Πέτσας ζήτησε να του αποσταλεί εκ νέου ο φάκελος με την επικαιροποιημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ούτως ώστε να μεριμνήσει για την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος.