Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 18:08

Δήμος Οιχαλίας: Ι. Αδαμόπουλος κατά δημοτικής αρχής για δημοτικά τέλη

Γράφτηκε από την

Τη δημοτική αρχή Οιχαλίας για αυταρχική και αντιδημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Αδαμόπουλος, με αφορμή την αύξηση των τελών καθαριότητας, με λιγότερες ψήφους υπέρ σε σχέση με τους συμβούλους που καταψήφισαν.

Καταγγέλλει και τη συμπεριφορά της δημάρχου και κάνει λόγο για “έκπτωτη από πλευράς πλειοψηφίας αυτοδιοικητική παράταξη της δημάρχου”.
Χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει: “Στις 14/6 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας και το 5ο θέμα αφορούσε την αύξηση ανταποδοτικών τελών καθαριότητας. Επί παρόντων 25 δημοτικών συμβούλων, ψήφισαν 16 κατά της αύξησης των τελών και 9 υπέρ της αύξησης. Ω! του θαύματος, όμως, πέρασε η πρόταση υπέρ της αύξησης των τελών.
Καταγγέλλουμε τη μειοψηφούσα «πλειοψηφία» για την αυταρχική και αντιδημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Επεξηγούμε, ενώ η παράταξή μας διά του επικεφαλής της Γιάννη Κ. Αδαμόπουλου κατέθεσε ολοκληρωμένη και απόλυτα τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση για τη μη αύξηση των τελών καθαριότητας και τελείως αυθαίρετα και αντίθετα προς κάθε δημοκρατική δεοντολογία η δήμαρχος δεν εισηγήθηκε, έτσι ώστε η εναλλακτική πρόταση να τεθεί προς ψήφιση επειδή ήτο βέβαιη ότι θα κατεψηφίζετο. Τούτο αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που 16 δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν την πρόταση της δημάρχου και μόνον 9 υπερψήφισαν. Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά της δημάρχου και επιφυλασσόμεθα να επανέλθουμε στο πρώτο διά ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο. Από προχθές στο Δήμο Οιχαλίας έχουμε μια έκπτωτη από πλευράς πλειοψηφίας αυτοδιοικητική παράταξη της δημάρχου.
Οσο για τους μελλοντικούς προστρέχοντες να διαψεύσουν την παρούσα μας δήλωση, τους απαντούμε ότι απέναντι στους πολίτες δεν μπορούμε να είμαστε και με το δίκαιο και με το άδικο και με το ορθόν και με το λάθος, σαφώς και με την πλειοψηφία για να απολαμβάνουμε τα της εξουσίας και με την καταψήφιση θεμάτων παριστάνοντας την «ηρωική αντιπολίτευση». Εξάλλου ο λαός μας έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια ότι δεν μπορεί να υπηρετείται η αλήθεια, η εντιμότητα, το δίκαιον και η αξιοπιστία, όταν είμαστε το πρωί με τον «χωροφύλαξ» και το βράδυ με τον «αστυφύλαξ»”.