Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 14:35

Δήμος Τριφυλίας: Προχωρούν τα έργα στην Αγία Κυριακή

Γράφτηκε από τον

«Ο Δήμος Τριφυλίας συνεχίζει τα έργα στην Αγία Κυριακή και με την άδεια του δικαστηρίου» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης.

Όπως αναφέρει, ο δήμος δικαιώθηκε από το δικαστήριο στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων που έγινε από ιδιώτες προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες, οι οποίες είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι τα έργα πλέον προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει:

«Συνεχίζονται, απρόσκοπτα, τα έργα του Δήμου Τριφυλίας, στον οικισμό της Αγίας Κυριακής, με σκοπό την ανάπλαση του δημόσιου χώρου, στο τμήμα που εκτείνεται ανατολικά του λιμανιού και μεταξύ των δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προ ημερών, όταν ο δήμος καθάρισε τον άνω χώρο και ξεκίνησε τις εργασίες, για τη διαμόρφωσή του, εμφανίστηκαν ιδιώτες που επιχείρησαν "δυναμικά", να σταματήσουν τα έργα, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για ακίνητο που ανήκει στην ιδιοκτησία τους.

Έφτασαν δε στο σημείο, να παρεμποδίσουν την κίνηση των μηχανημάτων, βάζοντας τα σώματά τους μπροστά από αυτά.

Ο δήμος, όπως ήταν φυσικό, ζήτησε αστυνομική συνδρομή και την υπόθεση ανέλαβε η Εισαγγελία Κυπαρισσίας.

Να σημειωθεί, ότι ο χώρος αυτός αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης έκτασης ακινήτου το οποίο, τουλάχιστον από το έτος 1885, έχει καταγραφεί ως Δημόσιο Κτήμα, έχει καταχωριστεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, στα οικεία βιβλία του υπουργείου Οικονομικών και έκτοτε φέρει χαρακτηριστικό κωδικό.

Οι ιδιώτες, από τη μεριά τους, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων, στρεφόμενοι κατά του Δήμου Τριφυλίας, με την οποία ζήτησαν από το δικαστήριο να διαταχθεί, άμεσα, η παύση των εργασιών, ισχυριζόμενοι ότι διαταράσσεται η ιδιοκτησία τους.

Η αίτηση συζητήθηκε την περασμένη Παρασκευή και χθες εκδόθηκε η απόφαση της κ. ειρηνοδίκη, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα των ιδιωτών.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε, απόλυτα, τους ισχυρισμούς του Δήμου Τριφυλίας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο άνω δικαστήριο, από τους πληρεξουσίους του δικηγόρους Νικόλαο Παν. Αγγελόπουλο και Κωνσταντίνα Μαραλέτου.

Τα έργα, πλέον, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ώστε να παραδοθούν το συντομότερο δυνατόν στην ελεύθερη χρήση των πολιτών». 

Κ.Μπ.