Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 21:18

Θα σκεπαστεί ξανά ο Νέδοντας, λέει ο Βασιλόπουλος (βίντεο)

Θα σκεπαστεί ξανά ο Νέδοντας, λέει ο Βασιλόπουλος (βίντεο)

 

Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα” στην Καλαμάτα, με σημαντικές παρεμβάσεις στον Νέδοντα κυρίως, να ξεκινήσει το 2022.

Αυτό επιβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος κι ενημερώνοντας για τις επαφές που είχε την Τετάρτη στο υπουργείο Υποδομών με το γενικό διευθυντή Γιάννη Καρνέση, συνεργάτες του γενικού γραμματέα και στελέχη - μελετητές του “Μορέα”, δήλωσε ότι θα ξανασκεπαστεί ο Νέδοντας στο προβληματικό τμήμα του παλιού Δημαρχείου με τις κολόνες, το οποίο θα ξεσκεπαστεί με το μεγάλο αντιπλημμυρικό, για να απομακρυνθούν οι κολόνες και να εκβαθυνθεί.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα ξανασκεπαστεί το συγκεκριμένο τμήμα, χαρακτηρίζοντάς το σημαντικό για την πόλη.

Επίσης, ενημέρωσε ότι το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου θα βρίσκονται στην Καλαμάτα στελέχη του υπουργείου και του “Μορέα” για να παρουσιάσουν τα προσχέδια στους επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών και στους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου και της ΔΕΥΑΚ. Θα ακολουθήσει η ενημέρωση - διαβούλευση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αντιπλημμυρικού στο Δημοτικό Συμβούλιο και η γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Βασιλόπουλος επανέλαβε ότι με βάση τα προσχέδια που είδε, θα κατασκευαστεί σήραγγα που θα μαζεύει τα νερά από το Ελαφογκρέμι και άλλα ρέματα στα δυτικά και μέσω του Καραμπογιά θα τα οδηγεί στον Νέδοντα, ενώ προβλέπεται κι εκβάθυνση - διαπλάτυνση του Νέδοντα.

Γ.Σ.