Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 10:29

Καλαμάτα: Τροποποίηση ΓΠΣ στα Πλακωτα για την Πυροσβεστική

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Τροποποίηση ΓΠΣ στα Πλακωτα για την Πυροσβεστική

Σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας στη θέση “Πλακωτά” για τη μετατροπή χώρου γενικής κατοικίας σε χώρο διοίκησης, προκειμένου να ανεγερθεί πυροσβεστικός σταθμός, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, με τηλεδιάσκεψη.

Ομόφωνες αποφάσεις με θετική εισήγηση προς το Δ.Σ. έχουν πάρει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου και το Συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμάτας, υιοθετώντας σχετική εισήγηση του Τμήματος Χωροταξίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.

Στη διαδικασία τροποποίησης του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου Καλαμάτας στη θέση “Πλακωτά” για την ανέγερση πυροσβεστικού σταθμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημέρωσε τον δήμο ότι “προκειμένου να είναι δυνατή η αιτούμενη τροποποίηση, θα πρέπει να προηγηθεί η σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Καλαμάτας, έτσι ώστε η προτεινόμενη χρήση που θα προκύψει από τη δημιουργία του πυροσβεστικού σταθμού να είναι σε συμφωνία με το ισχύον Γ.Π.Σ. Καλαμάτας”.

Για το λόγο αυτό αναμένεται να εγκριθεί η σημειακή τροποποίηση ως προς τη μετατροπή χώρου γενικής κατοικίας σε χώρο διοίκησης και όπως επισημαίνεται η προτεινόμενη θέση διοίκησης ταυτίζεται με το χώρο που προτείνεται ως χώρος ανέγερσης πυροσβεστικού σταθμού.


NEWSLETTER