Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 16:36

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Πύλου - Νέστορος ζητεί ο Κανάκης

Γράφτηκε από την
Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Πύλου - Νέστορος ζητεί ο Κανάκης

Τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε ο δήμος να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητεί ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Πύλου - Νέστορος Ηλίας Κανάκης, από τον πρόεδρο του Συμβουλίου.

Αρχικά ο κ. Κανάκης, βασιζόμενος στις δηλώσεις του δημάρχου αναφορικά με την πρόθεσή του να κηρυχθεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τον συγχαίρει γι’ αυτή την πρωτοβουλία και επισημαίνει “την αναγκαιότητα που υφίσταται τη δεδομένη χρονική συγκυρία, ο δήμος μας να καταφέρει να ενταχθεί σε αυτό το καθεστώς”.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι “έπειτα από τις πρόσφατες καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τον δήμο μας σε διάσπαρτα σημεία της περιφέρειάς του και επιπλέον λόγω των πρωτοφανών για τα δεδομένα του νομού μας καιρικών συνθηκών που επικράτησαν (ακραίες συνθήκες καύσωνα και ανομβρίας), τα οποία αναμφισβήτητα συνετέλεσαν στην καταστροφή του συνόλου των καλλιεργειών (παραγωγή ελαιολάδου, αμπέλια και σταφίδες), κρίνεται περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, να ληφθεί μέριμνα και να παρθούν άμεσα όλες οι αποφάσεις, προκειμένου ο δήμος μας να καταφέρει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προκύπτουν”.

Ο κ. Κανάκης εξηγεί ότι “για όλους τους ανωτέρω λόγους, προσκαλώ δημόσια τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος, λόγω της αρμοδιότητάς του, να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε με ομοφωνία και συνεργασία να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος, ο οποίος μοναδικό γνώμονα έχει την μερική ανακούφιση των δημοτών του πολύπαθου δήμου μας και γενικότερα την ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας”.


NEWSLETTER