Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 21:38

Χριστογιαννόπουλος: “Μόνιμη πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη η απολιγνιτοποίηση” (βίντεο)

Γράφτηκε από την



“Η μόνιμη πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη είναι η απολιγνιτοποίηση” είπε ο δήμαρχος Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος σε ομιλία του στην κεντρική συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, με θέμα τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αρκαδία.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μεγαλόπολης ανέφερε:
“Η ένταση της φωτιάς στο δήμο μας ήταν πάρα πολύ μεγάλη, αλλά υπήρξε πραγματικά μια εξαιρετική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Η Πυροσβεστική κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια, ο δήμος παρών από την αρχή ως το τέλος, η Περιφέρεια και πάρα πολλοί κάτοικοι και εθελοντές. Από αυτή την πυρκαγιά οι συνέπειες αργά ή γρήγορα θα θεραπευτούν. Ομως, η μόνιμη πυρκαγιά στην Μεγαλόπολη είναι η απολιγνιτοποίηση.
Το πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης, γι’ αυτό δεν μπορεί ο δήμος μας να εξισωθεί με τους όμορους δήμους, γιατί μια τέτοια εξίσωση μας ακυρώνει”.
Επίσης, ζήτησε από την πολιτεία και τους παριστάμενους εκπροσώπους των φορέων Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο της ΚΕΕΕ, και Γιώργο Καββαθά, πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, να βοηθήσουν, ώστε να γίνει με σύντομες διαδικασίες η δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου. “Χωρίς αυτό δεν υπάρχει για την Μεγαλόπολη αποκατάσταση” είπε ο κ. Χριστογιαννόπουλος.