Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 22:20

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» στον εισαγγελέα για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον
Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» στον εισαγγελέα για τα σκουπίδια

Μία ακόμη παράσταση στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας έκαναν χθες το πρωί μέλη από τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για το ζήτημα των σκουπιδιών στα Φιλιατρά και τη διαχείρισή τους που γίνεται με τη μεταφόρτωσή τους στην περιοχή του "Αγροκηπίου".

Για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσαν συμπληρωματικά στοιχεία, ενώ ενημερώθηκαν πως έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση.
Το μέλος των «Ανυπότακτων Φιλιατρών» Ζωή Πετροπούλου χαρακτήρισε ως προσπάθεια τρομοκράτησης και στοχοποίησής της την επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος στην υπηρεσία όπου εργάζεται (ΔΑΟΚ Τριφυλίας), τονίζοντας ότι δεν θα φιμωθεί και δεν θα σταματήσει.
Χαρακτηριστικά μετά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας η Ζωή Πετροπούλου τόνισε: «Ήρθαμε πάλι στην Εισαγγελία της Κυπαρισσίας μετά από ένα μήνα περίπου μετά την τελευταία μας επαναφορά. Ο λόγος είναι για να ενημερωθούμε κυρίως για την πορεία της υπόθεσης σχετικά με το "Αγροκήπιο" Φιλιατρών, αλλά και με τ’ άλλα, καθώς επίσης να καταθέσουμε συμπληρωματικά στοιχεία, πράγμα που κάναμε. Τα νέα λοιπόν είναι ότι έχει πάρει την πορεία του το πράγμα και βρίσκεται σε φάση προκαταρκτικής εξέτασης στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους. Τώρα εδώ να πούμε μερικά πράγματα, διότι έχουμε δει και από τα τελευταία κοινοτικά συμβούλια κάποιες τοποθετήσεις συμβούλων, τοπικών και δημοτικών, που έρχονται σε αντίθεση ακόμα και με τον ίδιο τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας. Να πάρουν να το διαβάσουν διότι δεν νοείται να είναι ανενημέρωτοι, κι αν είναι ανενημέρωτοι θα πρέπει να ρωτήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, εν προκειμένω την αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Εδώ λοιπόν θα θέσω και ένα άλλο θέμα: Πού εδρεύει αυτή η υπηρεσία; Ο διευθυντής έχει γνώση των προβλημάτων αυτών; Πού βρίσκεται;
Ένα άλλο επίσης που θέλω να καταγγείλω, είναι μια προσπάθεια επιθετική τον τελευταίο καιρό πάνω στις καταγγελίες μας, την δέχθηκα η ίδια. Έστειλε ο δήμαρχος έγγραφο στην υπηρεσία μου με βάση το οποίο ελέγχει εμένα στη νέα μου υπηρεσία. Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο και όχι μόνο απαράδεκτο, φανερώνει ότι θέλει να με τρομοκρατήσει, να με στοχοποιήσει. Εγώ δεν θα φιμωθώ, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω. Και θα τελειώσω με τη φράση "σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ" προς τον κύριο δήμαρχο της Τριφυλίας».
Από την πλευρά του ο κοινοτικός σύμβουλος με τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» Βασίλης Σπυρόπουλος επισήμανε: «Ξανά στα δικαστήρια για τρίτη φορά τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά», σε μία πορεία υπεράσπισης της γειτονιάς, της πόλης των Φιλιατρών, σε μία πορεία υπεράσπισης του περιβάλλοντος και των ζώων μας. Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα υποκύψουμε, τα πράγματα θα φτάσουν εκεί που πρέπει, θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, θα πληρώσουν και τα πρόστιμα και δεν θα τα μεταφέρουν στην κοινωνία. Τώρα, για τις πιέσεις εκφοβισμού στη συντρόφισσα, στη φίλη Ζωή Πετρόπουλου, κενές πιστολιές είναι, δεν θα περάσουν. Προχωράμε εμείς κανονικά στην πορεία μας. Ο δήμαρχος είναι αναρμόδιος και η επιστολή του έπρεπε να επιστραφεί από την υπηρεσία τη σημερινή της Ζωής Πετροπούλου. Στο κομμάτι το υπόλοιπο, εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε το υπουργείο Παιδείας, γιατί εκεί είναι το Ειδικό Σχολείο, θα ενημερώσουμε το υφυπουργείο Αθλητισμού και θα κάνουμε και μία προσπάθεια να το αναδείξουμε στα αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν σταματάμε. Και κάνω μία έκκληση σε αυτούς που εξασκούν διοίκηση, να προβληματιστούν με τις πρακτικές που εφαρμόζουν, να αναρωτηθούν τι κάνουν και να αλλάξουν πορεία γιατί παραβαίνουν τους νόμους και το Σύνταγμα».

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER