Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 09:20

Αύξηση στη χρήση των Seatrac στις ακτές της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Αύξηση στη χρήση των Seatrac από άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, στις ακτές της Καλαμάτας, σημειώθηκε το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με αυτό του 2020.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που απέστειλε στο δήμο η “ΤΟΒΕΑ Ε.Π.Ε. Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών”, οι συνολικές χρήσεις ξεπέρασαν για ακόμα μία χρονιά την προηγούμενη περίοδο, καθώς φέτος συνολικά έγιναν 2.456 χρήσεις, έναντι 2.146 χρήσεων την περσινή χρονιά.

Οι συσκευές Seatrac στην Ανατολική Παραλία, στην ακτή της Ανάστασης και κοντά στο “Φιλοξένια”, υπήρξαν για ακόμα μία θερινή περίοδο εξαιρετικά χρήσιμες για πλήθος συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, στους οποίους δόθηκε με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα αυτόνομα.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο Δήμος Καλαμάτας ακόμα μία χρονιά ήταν πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία. Τουρίστες επισκέφθηκαν την πόλη και έμειναν σε προσβάσιμα καταλύματα. Αλλωστε ο προσβάσιμος τουρισμός είναι ο νέος στόχος και μπορεί να πραγματοποιηθεί με συνέργειες της αυτοδιοίκησης, των ξενοδόχων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η απεγκατάσταση των δύο Seatrac από την παραλία της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε εκκρεμότητα βρίσκεται η εγκατάσταση 3 νέων Seatrac και η αναβάθμιση του υφιστάμενου κοντά στο “Φιλοξένια” που προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς ο διαγωνισμός ματαιώθηκε -μετά από προσφυγές και ενστάσεις των ενδιαφερόμενων εταιρειών, της μίας εναντίον της άλλης-, και αποφασίστηκε η προκήρυξη νέου.

Ο διαγωνισμός προϋπολογισμού 184.750,50 ευρώ προέβλεπε Seatrac στη Μικρή Μαντίνεια 230 μέτρα νότια του “Τουριστικού”, στο πάρκο του Αλμυρού, στον Κορδία στη Δυτική Παραλία και στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, όπου ο δήμος θα προμηθευτεί τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό στο μηχάνημα που ήδη λειτουργεί. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020” και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.