Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 19:42

Οικονομάκου για ένταξη Ανθειας στις πυρόπληκτες περιοχές

Γράφτηκε από τον
Οικονομάκου για ένταξη Ανθειας στις πυρόπληκτες περιοχές

 

Τη δικαίωση της προσπάθειάς της για την ένταξη της Κοινότητας Ανθειας στις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής που επλήγησαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού, σημείωσε η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου.

Επεσήμανε ότι αυτό έγινε παρότι ο δήμαρχος, απαντώντας σε παρεμβάσεις της, υποστήριζε ότι δεν χρειαζόταν η ένταξη της κοινότητας στις πυρόπληκτες περιοχές.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, η κ. Οικονομάκου ενημέρωσε ότι υπογράφηκε απόφαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να ενταχθεί στις πυρόπληκτες περιοχές η Κοινότητα Ανθειας. “Είχαμε δίκιο, συμβάλαμε κι εμείς για να αποζημιωθούν οι άνθρωποι” παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας αναφέρθηκε στις διαδικασίες που προβλέπονται για την ένταξη στις πυρόπληκτες περιοχές, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως, τη δικαίωση των θέσεων και της προσπάθειας της κ. Οικονομάκου. Είπε ότι “για τις πυρόπληκτες περιοχές αιτείται ο δήμος” αναγνωρίζοντας πως “υπήρχε η αίσθηση ότι αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ”, και ανέφερε πως “με εντολή δημάρχου υποβάλαμε το αίτημα να κηρυχθεί πυρόπληκτη η κοινότητα”.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε πως “πράξαμε ό,τι προβλέπεται”, ενώ για την αρχική του άρνηση στις παρεμβάσεις της κ. Οικονομάκου ανέφερε πως ήταν ενημέρωση από τις υπηρεσίες. Είπε ότι ήρθε πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις 17 Σεπτεμβρίου και παραδέχτηκε πως και με την κινητοποίηση της Μ. Οικονομάκου προχώρησαν τις διαδικασίες, υπέβαλαν το αίτημα και το κινεί ο αντιπεριφερειάρχης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER