Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 18:59

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας συνεδριάζει τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, με θέμα “Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας προς αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2021 - 2022”.

Ο δήμος ενημερώνει ότι το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του έχει ήδη προχωρήσει στην επικαιροποίηση του σχεδίου “Δάρδανος” που είναι σε ισχύ και το οποίο έχει αποσταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους με την πολιτική προστασία φορείς.

Χθες στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και καταστολής, ως προς την αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση πλημμυρικών και ακραίων καιρικών φαινομένων.