Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 08:12

Αθανασόπουλος με Θεοδωρικάκο για αστυνόμευση στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφτηκε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ο υπουργός, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει συμπληρωματική μελέτη για να τοποθετηθούν κάμερες σε επιλεγμένα σημεία, ώστε να ενταχθεί και ο Δήμος Μεσσήνης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο που λειτουργεί προς το παρόν στην Καλαμάτα. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Θεοδωρικάκος συναίνεσε στην παραμονή αυξημένης αστυνομικής δύναμης στην περιοχή.   

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ζήτησε από τον υπουργό την επέκταση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου και στο Δήμο Μεσσήνης, καθώς και να υπάρχει μόνιμα αυξημένη αστυνόμευση από κλιμάκιο της ΟΠΚΕ στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ο κ. Αθανασόπουλος “ενημέρωσε τον υπουργό για τις ανάγκες του δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα και να μειωθεί περαιτέρω. Έγινε εκτενής αναφορά στο έργο που έχει συντελεστεί την τελευταία διετία κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, κάνοντας παράλληλα και μια αναφορά στο είδος των παραβάσεων που δημιουργούν ανασφάλεια και αγανάκτηση στους πολίτες. Στη συνέχεια μετέφερε το αίτημα των δημοτών για αυστηρή εφαρμογή των νόμων, ώστε να πάψουν να απειλούνται η ζωή και οι περιουσίες τους. Ακολούθως, ο δήμαρχος Μεσσήνης ζήτησε από τον κ. Θεοδωρικάκο τη λήψη μόνιμων αστυνομικών μέτρων με την παραμονή του Ειδικού Αστυνομικού Κλιμακίου (ΟΠΚΕ 30 ατόμων) ώστε να αστυνομεύεται ο δήμος σε όλη του την έκταση. Επίσης αιτήθηκε την επέκταση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου στην πόλη της Μεσσήνης και την ολοκλήρωση της εκπόνησης της συμπληρωματικής μελέτης για τα σημεία που θα υποστηριχθούν με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά παραβατικότητας”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, “ο κ. Θεοδωρικάκος, ύστερα από τη σχετική ενημέρωση σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα της ενισχυμένης αστυνόμευσης στο δήμο επιβάλλει την παραμονή στην περιοχή των δυνάμεων της Αστυνομίας που επιχειρούν μέχρι σήμερα. Δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής μελέτης που θα αναδείξει τα απαιτούμενα σημεία που χρήζουν υποστήριξης με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η επέκταση του ΕΣΥΚ. Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι το υπουργείο λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα την προστασία κάθε πολίτη και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε όλους”.