Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 18:15

Δήμος Μεσσήνης: Αναμνηστικά τετράδια σε μαθητές στην Εύα

Γράφτηκε από την
Δήμος Μεσσήνης: Αναμνηστικά τετράδια σε μαθητές στην Εύα

Το Δημοτικό Σχολείο Εύας επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, όπου διένειμε στους μαθητές τα αναμνηστικά τετράδια με τους ήρωες του Δήμου Μεσσήνης που έχει εκδώσει ο δήμος με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Μαζί του στο σχολείο ήταν ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Μακρής και ο πρόεδρος της Κοινότητας Εύας Γιάννης Καλύβας.

Μιλώντας ο δήμαρχος στους μαθητές είπε ότι το τετράδιο είναι αναμνηστικό και περιέχει πληροφορίες για τους τοπικούς ήρωες και την ιστορία του τόπου. Ανέφερε ότι η έκδοση των επετειακών τετραδίων ανήκει στις ευρύτερες δράσεις που έκανε η δημοτική αρχή στη διάρκεια του 2021 και προέτρεψε τους μικρούς μαθητές να αναζητούν πληροφορίες για την τοπική ιστορία. Εξέφρασε επίσης τη συγκίνησή του που ξαναμπήκε στην αίθουσα από την οποία ξεκίνησε ως μαθητής της Α’ δημοτικού.

Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη διευθύντρια του σχολείου Πετρούλα Γεωργοπούλου για τους υγειονομικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας και την προσαρμογή των μαθητών σε αυτούς, για θέματα που απασχολούν το σχολείο, κ.ά. Η κ. Γεωργοπούλου σημείωσε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται στο σχολείο χωρίς προβλήματα, εκτιμώντας ωστόσο ότι το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας που οι μαθητές ήταν εκτός σχολικού χώρου, δημιουργήθηκε χαλαρότητα και δυσκολίες προσαρμογής.

Ακολούθως ο κ. Αθανασόπουλος επισκέφθηκε και την αίθουσα του Νηπιαγωγείου Εύας, όπου συνομίλησε με τη νηπιαγωγό Χριστίνα Πέμα και την ενημέρωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή τουαλέτας στο κτήριο.


NEWSLETTER