Κυριακή, 19 Μαϊος 2013 07:50

Ξαναθυμήθηκαν τις συνδέσεις με την αποχέτευση, όπως κάθε καλοκαίρι

Γράφτηκε από τον

Ξαναθυμήθηκαν τις συνδέσεις με την αποχέτευση, όπως κάθε καλοκαίρι

 

Κάθε καλοκαίρι... θυμάται η δημοτική αρχή Καλαμάτας ότι πρέπει να συνδεθούν με την κεντρική αποχέτευση -και τον βιολογικό καθαρισμό- οι περιοχές του δήμου που, αν και διαθέτουν δίκτυο εδώ και αρκετά χρόνια, εξακολουθούν να μη συνδέονται.

 

Αυτή η... γνωστή πλέον επωδός επαναλήφθηκε και στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σχετικά με τη διαχείριση από τη δημοτική αρχή του αιγιαλού, από τη συμβολή της Ναυαρίνου με την οδό Παλιγγενεσίας και ανατολικά.

«Θα επιδιωχθεί να συνδεθούν με το αποχετευτικό σύστημα όλα τα ακίνητα σε περιοχές του δήμου, όπως η Βέργα, όπου υπάρχει αποχέτευση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου ότι τονίστηκε στην εν λόγω σύσκεψη - χωρίς πάντως να υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση με ποιον τρόπο θα… επιδιωχθεί από τη δημοτική αρχή να συνδεθούν όσοι παραμένουν… απλοί θεατές του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στις περιοχές τους.

Πάντως, στην ίδια σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι και φέτος ο δήμος προτίθεται να ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ποιότητα των νερών κολύμβησης στις παραλίες του και να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα.