Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 21:08

Προβληματική η μικτή διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Προβληματική η μικτή διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Προβληματική είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με τη μικτή διαδικασία της τηλεδιάσκεψης και διά ζώσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι μετέχουν διαδικτυακά όταν μιλάνε δεν ακούγονται από τους υπόλοιπους συμβούλους που είναι στην αίθουσα, και το αντίθετο. Το πρόβλημα εντοπίστηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση, όπου χρειάστηκε να γίνει ψηφοφορία για το αν θα προχωρήσει ή όχι η συνεδρίαση και το προεδρείο περίμενε να σταλούν mails.

Σε παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος του Σώματος Παναγιώτης Τσαφαράς επισήμανε την αδυναμία να διορθωθεί το πρόβλημα με την τηλεδιάσκεψη. «Είναι πολύ σημαντικό θέμα και πρέπει να λυθεί, το έχουμε πει τόσες φορές και δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν μπορεί έτσι να γίνει συμβούλιο όταν δεν ακούγονται όλοι οι σύμβουλοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα αυτό επισήμαναν και οι επικεφαλής παρατάξεων, όπως ο Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν διαδικτυακές πλατφόρμες που είναι λειτουργικές και που οι σύμβουλοι μπορούν να εμφανίζονται σε μία οθόνη.

Και ο Σαράντος Κουκούμης εξέφρασε τον προβληματισμό του για αυτή την κατάσταση και το πρόβλημα που δεν διορθώνεται.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αγγελής Κοροβίλας απευθυνόμενος στον πρόεδρο επισήμανε πως αν θέλουν ο ίδιος μπορεί να φέρει δικό του τεχνικό για να λύσει το πρόβλημα.

Πάντως όπως ειπώθηκε και από άλλους συμβούλους, με τον κορονοϊό να καλπάζει είναι αναγκαίο να διορθωθεί το πρόβλημα.

Κ.Μπ.