Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 07:21

Διεθνές Φεστιβάλ πιθανώς χωρίς… Μέγαρο Χορού

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αλλά πιθανότατα χωρίς το Μέγαρο Χορού, θα είναι και το φετινό - όπως τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Ε».

 

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πάντως ότι θα γίνει προσπάθεια μία από τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις να γίνουν στο εν λόγω κτήριο, τα τεχνικά συστήματα του οποίου θα ελέγξει την Τετάρτη 29 Μαΐου κλιμάκιο από την τεχνική υπηρεσία του Μεγάρου Μουσικής, που θα έρθει γι’ αυτόν το σκοπό από την Αθήνα.

Οπως είπε ο Π. Νίκας, τα συστήματα και οι μηχανισμοί σκηνής που έχουν εγκατασταθεί στο Μέγαρο Χορού είναι εξειδικευμένα και πέρα από το γνωστικό αντικείμενο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, η οποία -συνέχισε ο δήμαρχος- για να βεβαιώσει το «καλώς» θέλει προηγουμένως να ελεγχθούν από ανθρώπους που έχουν ανάλογη εμπειρία.

«Μόλις έχουμε το ''καλώς'' από το κλιμάκιο του Μεγάρου Μουσικής της Αθήνας, θα υπογραφεί η τελική πράξη παραλαβής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και θα γίνει η εκταμίευση και της τελευταίας πίστωσης προς τον εργολάβο» είπε ο δήμαρχος.

Δέχθηκε ο Π. Νίκας ότι είναι δύσκολο να προγραμματιστούν παραστάσεις στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στον συγκεκριμένο χώρο - άφησε ωστόσο ένα μικρό ενδεχόμενο για κάτι τέτοιο, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι οι χειρισμοί των μηχανισμών θα γίνουν από έμπειρη ομάδα την οποία θα διαθέσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.