Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 08:09

Δήμος Καλαμάτας: Επιτάχυνση των έργων υποσχέθηκε ο Βασιλόπουλος

Δήμος Καλαμάτας: Επιτάχυνση των έργων υποσχέθηκε ο Βασιλόπουλος

 

Την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων παραδέχθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στην εναρκτήρια τοποθέτησή του στις δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Κυριακή παρατηρώντας πως “σημασία έχει εντοπίζοντας την αιτία να αλλάξουμε τα δεδομένα και να φέρουμε αποτελέσματα”.

Κατά την εκλογή του προέδρου Δημήτρη Πολίτη τέθηκε το θέμα του νέου κανονισμού λειτουργίας του Συμβουλίου που δεν κατατέθηκε μέχρι τώρα για ψήφιση και η συλλογική λειτουργία του προεδρείου.

“Το 2022 αποτελεί ένα έτος γεμάτο προκλήσεις, αλλά και μια χρονιά κατά την οποία θα εξελιχθούν σημαντικά έργα για το δήμο μας”, είπε ο δήμαρχος στην ομιλία του, ενώ για την πανδημία είπε ότι “έχουμε χρέος να ακούμε τους ειδικούς, να ακολουθούμε τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας” και χαρακτήρισε όπλο τον εμβολιασμό και τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ανέφερε ότι “μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες, τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ο Δήμος Καλαμάτας άντεξε και αντέχει. Υλοποιώντας έναν σχεδιασμό εκατομμυρίων ευρώ, προγραμματίζοντας σημαντικά έργα και παρεμβάσεις” και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως “κυρίως σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού και διεκδικήσεων είμαστε ένας από τους καλύτερους δήμους στη χώρα μας και αυτό συζητιέται σε όλα τα υπουργεία και οργανισμούς και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας για το δήμο μας θα αποτυπωθούν τα επόμενα χρόνια”. Για το 2022 ευχήθηκε να είναι “ένα έτος που θα καταφέρουμε μέσα από τις αντιθέσεις και τις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις να κάνουμε το καλύτερο για το δήμο μας”.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης ευχήθηκε το 2022 “να έχει λιγότερες αβεβαιότητες. Δύναμη, σύνεση, φαντασία και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων”. Και απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή και στον επανεκλεγέντα πρόεδρο, προέτρεψε “να λειτουργεί ως προεδρείο και όχι μόνο ως πρόεδρος”.

Η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου ευχήθηκε “υγεία και πολλά χαμόγελα, να είμαστε πιο δημιουργικοί και πιο παραγωγικοί”.

Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης ευχήθηκε “να ξεφύγουμε από τη βαθιά υγειονομική κρίση” και ζήτησε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Κάλεσε δημοτική αρχή και επανεκλεγέντα πρόεδρο “να λειτουργήσει πιο συλλογικά το προεδρείο, να αποφευχθούν τα ακραία φαινόμενα που εμφανίστηκαν”.

Ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος ανέφερε ότι “ο τρόπος εκλογής του προέδρου δεν έχει καμία σχέση με τη βούληση του λαού της Καλαμάτας” κι έκανε λόγο για θηριώδη πλειοψηφία που καθορίζει τα πράγματα. Επικρίνοντας τη λειτουργία του επαναπροταθέντα για τη θέση του προέδρου Δημήτρη Πολίτη, είπε ότι “είναι απαράδεκτος ο τρόπος που διηύθυνε, αντιδημοκρατικός που άφησε φασιστικές φωνές”, γι’ αυτό και δήλωσε “θα καταψηφίσουμε την πρόταση για την εκλογή του”.

Απαντώντας, ο επικεφαλής της παράταξης “Πόλη Ενωμένη” Δημήτρης Κουκούτσης είπε “νταβάι”, που, όπως μας εξήγησε, στα ρώσικα σημαίνει εμπρός.

Κατά τη συζήτηση, ο Β. Τζαμουράνης έθεσε θέμα νέου κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. και απευθυνόμενος σε δήμαρχο και επαναπροταθέντα πρόεδρο παρατήρησε ότι “ενώ είχατε δεσμευτεί για κανονισμό για να λειτουργεί καλύτερα το Συμβούλιο, δεν τον φέρατε”.

Απαντώντας για τον νέο κανονισμό λειτουργίας, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι “σας περιμέναμε 3 φορές και δεν ήρθατε ποτέ. Ελάτε να συζητήσουμε και να τον φέρουμε”.

Γ.Σ.