Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 19:58

Επαναδημοπρατείται το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας - Θα λειτουργούσε το 2019, πάει για το 2023!

Γράφτηκε από την

 

Ενα έργο που ήταν να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2019, πάει για το 2023, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποφάσισε χθες να επαναδημοπρατηθεί το έργο ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ.

Η επιτροπή οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, καθώς και ο δεύτερος μειοδότης έκανε πίσω, δεν ανανέωσε την οικονομική του προσφορά και η επιλογή του τρίτου ήταν οικονομικά ασύμφορη για το έργο και για τον Δήμο Καλαμάτας.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης παρατήρησε ότι με την επιλογή του τρίτου μειοδότη ο δήμος επιβαρύνεται με 346.000 ευρώ κι ενημέρωσε πως η Διαχειριστική Αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ που χρηματοδοτεί το έργο, άναψε το “πράσινο φως” για την επαναδημοπράτηση, με την προϋπόθεση ότι θα απορροφηθούν οι πόροι από ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2023. Ακόμα, πέρα από την επαναδημοπράτηση εισηγήθηκε και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του πρώτου μειοδότη, που όμως δεν υπήρχε στην έγγραφη εισήγηση του θέματος.

Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας (Βασίλης Κανάκης, Βασίλης Τζαμουράνης και Λεωνίδας Λιάππας) δήλωσαν ότι δικαιώθηκαν, καθώς είχαν ζητήσει την επαναδημοπράτηση από την αποχώρηση του πρώτου μειοδότη. Επέκριναν επίσης τη δημοτική αρχή για το ότι η επιτροπή διαγωνισμού έκανε 5 μήνες να ελέγξει τα δικαιολογητικά του πρώτου μειοδότη και γιατί δεν ζητήθηκαν νωρίτερα οι παρατάσεις ισχύος των προσφορών των ενδιαφερόμενων αναδόχων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προσφορά του πρώτου μειοδότη ήταν με έκπτωση 50,08%, του δεύτερου με 35,75% και του τρίτου με 21,44%.

Το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας κατασκευάζεται δίπλα στο Νέδοντα, πάνω από την Κεντρική Αγορά στο παλιό φυτώριο του δήμου, στην αρχή της οδού Χρήστου Μαλαπάνη.