Τετάρτη, 29 Μαϊος 2013 15:03

Ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα

 

Θετικά γνωμοδότησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στη χθεσινή της συνεδρίαση, για το έργο των ασφαλτοστρώσεων στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

 

 

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 463.000 ευρώ -πίστωση που προέρχεται από δάνειο το οποίο έχει συνάψει ο δήμος με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων- και προγραμματίζεται να εκτελεστεί το φετινό καλοκαίρι.

 

Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά, είτε την απόξεση και πλήρη ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα σε συγκεκριμένους δρόμους, είτε την επίστρωση νέου τάπητα πάνω στον ήδη υφιστάμενο -ενώ προβλέπεται και η κατασκευή νέων δρόμων.

 

Στην πρώτη από τις πιο πάνω κατηγορίες περιλαμβάνονται οι οδοί, Βασιλίσσης Ολγας (από Αριστομένους ώς Ακρίτα), Μαυρομιχάλη (από Σταδίου ως Φαρών), Γρηγορίου Ε΄ (από Παπατσώνη ώς Μπούτση), Λακωνικής (από τις παλιές Εργατικές Κατοικίες ώς Αύρας), Σανταρόζα (ανατολικά της Ακρίτα), Ακρίτα (κατά τμήματα), Γεωργούλη (κατά τμήματα), Αντωνοπούλου, Πολυχάρους (από Αριστομένους), Νικολάου Πλαστήρα (ο δρόμος προς τον Κορδία), Ναυαρίνου (ο συνδετήριος με την Λακωνικής, στο τέλος της παραλιακής), Οδυσσέα Ελύτη (από Ναυαρίνου), Κορώνης (αρ. 32), ανώνυμος δρόμος, νότια και παράλληλα της οδού Κρήτης (μεταξύ Τόμπρα και Μεσογείων), Παναγιωτάκου και Μετσόβου (Ράχη, τέλος πεζόδρομου), Νέδοντος και Κροντήρη, Σπάρτης (στη δεύτερη στροφή, μετά την ΚΑΚ) και Ηρώων και Ευριπίδου (προς Κηπούπολη).

 

Επίστρωση νέου τάπητα πάνω στον ήδη υφιστάμενο θα γίνει στις οδούς Μαντίκλου (ανατολικά της πλατείας Μαυρομιχάλη), Χαρακοπιού και Λογγάς (νότια της Αθηνών), Βουλγαροκτόνου (από Ναυαρίνου ώς Σανταρόζα) και Κρήτης.

 

Τέλος, με την ίδια εργολαβία θα διαμορφωθούν οι δρόμοι, α) ο πρώτος δεξιά στο δρόμο από Αγία Σωτήρα προς Αγιο Γεώργιο, στο Φραγκοπήγαδο), β) απόληξη Αρτέμιδος (δίπλα στο Νέδοντα, προς τα γήπεδα τένις), γ) η οδός Νίκης, δ) η οδός Χίου (από Μακεδονίας ώς Ηπείρου), δ) ο κάθετος στην Ηρώων δρόμος (απέναντι από το βενζινάδικο), ε) η οδός Βαλμίν (κάθετος της Κοσμοπούλου, βόρεια της Βασιλέως Γεωργίου) και στ) η οδός 9ου Συντάγματος Πεζικού (κάθετος στην οδό Σφακιανάκη, στο ύψος της Τέντας).

 


NEWSLETTER