Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 07:52

Βασιλόπουλος κατά περιφερειακών συμβούλων για μάστερ πλαν λιμανιού (βίντεο)

Την αντίδρασή του στην αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας εξέφρασε με έντονο τρόπο ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

“Δεν μπορεί να έχουμε μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να έρχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο να παίρνει διαφορετική απόφαση” επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος σημείωσε:

“Ο δήμος μας έχει δήμαρχο, έχει Δημοτικό Συμβούλιο που εκπροσωπείται. Και προφανώς οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Δεν μπορεί να έχουμε μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνον με έναν να έχει ψηφίσει κατά για άλλους λόγους, και να έρχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο να παίρνει διαφορετική απόφαση. Πρέπει να σεβαστούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα τα θέματα που ψηφίσαμε για το μάστερ πλαν.

Προφανώς έχουμε επιλέξει το λιμάνι μας να έχει χαρακτήρα κυρίως τουριστικό. Αυτός είναι ο στόχος, αυτή είναι η κατεύθυνση που έχουμε δώσει, και θα ακολουθήσουμε αυτούς τους στόχους για να μπορέσουμε να φέρουμε το αποτέλεσμα”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο δήμαρχος παρατήρησε πως “οι αποφάσεις είναι γνωμοδοτικές, το υπουργείο αποφασίζει. Προφανώς οι αποφάσεις λαμβάνονται υπόψη, αλλά δεν είναι δυνατόν να μη λάβουν υπόψη τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και δεν είναι η πρώτη. Και το 2018 την ίδια απόφαση είχαμε, και το 2020. Και δεν μπορεί να έρχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο και να παίρνει διαφορετικές αποφάσεις”.

Γ.Σ.