Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 21:37

Καλαμάτα: Προχωρά ικανοποιητικά η ανάπλαση στην Πλαστήρα

Καλαμάτα: Προχωρά ικανοποιητικά η ανάπλαση στην Πλαστήρα

Με καλούς ρυθμούς προχωράει το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, που υλοποιείται με εργολαβία του δήμου.

Αυτές τις μέρες η Πλαστήρα πρόκειται να μονοδρομηθεί (με κατεύθυνση από Αρτέμιδος προς Κορδία) μέχρι και τις 13 Απριλίου, προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις οι εργασίες της β’ φάσης, που περιλαμβάνουν την κατασκευή του βόρειου πεζοδρομίου, το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων και τις θέσεις στάθμευσης.
Η κυκλοφορία προς την Καλαμάτα θα ακολουθεί την παράκαμψη, μέσω του παραλιακού δρόμου, με κατεύθυνση δυτικά, θα ακολουθεί τον παραποτάμιο δρόμο του ποταμού Αρι και θα καταλήγει στη Νέα Είσοδο, στον κόμβο της Διασποράς.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, μίλησε για αρκετά μεγάλη πρόοδο, όμως παρατήρησε πως υπάρχει ζήτημα με τον ποδηλατόδρομο και με τον προγραμματισμένο κυκλικό κόμβο στην Αρτέμιδος, λόγω της διαπλάτυνσης του Νέδοντα ανατολικά, κατά 3 με 3,5 μέτρα, με το αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα”. Οπως είπε ο κ. Καραγιάννης, θα αλλάξουν τα σχέδια για τον ποδηλατόδρομο, ενώ για τον κυκλικό κόμβο δεν είναι σίγουρη η κατασκευή του.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ
Ακόμα, απαντώντας και για άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο αντιδήμαρχος είπε ότι προχωράει ικανοποιητικά η πεζοδρόμηση στη Σφακτηρίας και τα άλλα κάθετα δρομάκια, επισημαίνοντας πως η περιοχή θα αλλάξει όψη και με την αξιοποίηση των διατηρητέων κτηρίων “Αλειφέρη” και ξενοδοχείου “Αχίλλειον”.
Για την ανάπλαση στη Ναυαρίνου, αναφέρθηκε στα προβλήματα με τους κάθετους δρόμους και την οπτική ίνα, που πιθανόν δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί. Ενημέρωσε ότι θα πέσει το τσιμέντο και στο δεύτερο οικοδομικό τετράγωνο, Μαιζώνος – Βύρωνος, και στη συνέχεια, από τις 10 Μαρτίου και μετά θα ξεκινήσει η πλακόστρωση από τη Φαρών. Εκτίμησε ότι το έργο θα προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και την προθεσμία ολοκλήρωσης στο τέλος Μαΐου.
Για την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής (έχει τον ίδιο εργολάβο με τη Ναυαρίνου) επέρριψε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στα εργαστήρια επεξεργασίας μαρμάρων που έχουν μείνει λίγα, ενώ γενικότερα αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και στις μεγάλες ανατιμήσεις των υλικών που επηρεάζουν τους εργολάβους – υπογραμμίζοντας την πρόσφατη μεγάλη αύξηση στον σίδηρο (από 1,15 ευρώ στο 1,40 το κιλό).