Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 08:47

Δήμος Καλαμάτας: Διαβούλευση για σχέδιο μάρκετινγκ για τον τουρισμό

Δήμος Καλαμάτας: Διαβούλευση για σχέδιο μάρκετινγκ για τον τουρισμό

 

Ανοιχτή διαβούλευση επί του προτεινόμενου σχεδίου μάρκετινγκ για τον τουρισμό στο Δήμο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στην αίθουσα “Χρήστος Μαλαπάνης” στο ιστορικό Δημαρχείο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, υπογραμμίζοντας τη σημασία ύπαρξης ενός ολιστικού σχεδιασμού, ειδικά στον τομέα τουρισμού. Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή προώθησε τις διαδικασίες για την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, ενώ τόνισε τη σημασία της συμμετοχής φορέων και πολιτών στη συνδιαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος του δήμου, μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης.

Τον συντονισμό είχε ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, ενώ η παρουσίαση του σχεδίου έγινε από τον μελετητή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Δημ. Κούτουλα. Στη διαβούλευση συμμετείχαν, εκτός από τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, επικεφαλής και μέλη παρατάξεων του Δ.Σ., εκπρόσωποι της εστίασης, ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, ταξιδιωτικοί πράκτορες, εκπρόσωποι σωματείων και πολίτες.

Ο δήμος υπενθυμίζει ότι έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με το σωματείο “Διάζωμα”, με σκοπό την υποστήριξή του για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τον τουρισμό.