Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 20:01

Ζήτησε το Εργατικό Κέντρο για τα ερασιτεχνικά σχήματα ο Νίκας

Ζήτησε το Εργατικό Κέντρο για τα ερασιτεχνικά σχήματα ο Νίκας

 

Τη χρήση του αμφιθεάτρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας από τα ερασιτεχνικά σχήματα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας -αλλά και για τη φιλοξενία διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων- διεκδίκησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας από τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε χθές στην Αθήνα.

 

Ο δήμαρχος μίλησε για έλλειψη χώρων στην Καλαμάτα ικανών να φιλοξενήσουν πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις, παρατηρώντας ότι ουσιαστικά για τον σκοπό αυτό έχει απομείνει μόνο το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ωστόσο υπάρχουν ακόμα προβλήματα» παρατήρησε ο Π. Νίκας.

Η «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Απαντώντας σε ερώτηση της «Ε» ο δήμαρχος, ωστόσο, αναφορικά με το για χρόνια αναξιοποίητο κτήριο του παλιού κινηματογράφου «Ηλέκτρα», παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση -όμως… όχι τώρα.

«Μια αρχική εκτίμηση ανεβάζει σε 500.000 ευρώ τη δαπάνη για να γίνει ουσιαστική παρέμβαση, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια για τον κόσμο που θα προσέρχεται. Δυστυχώς, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα για να αναζητήσουμε από εκεί την απαιτούμενη πίστωση» δήλωσε ειδικότερα ο Π. Νίκας.

Πρόσθεσε πάντως ότι σύντομα -κι αφού ελαττωθεί η πίεση για μελέτες που είναι πιο άμεσες, όπως η παρέμβαση στο Δημοτικό Στάδιο-, θα ανατεθεί σε ομάδα μηχανικών του Δήμου Καλαμάτας να εκπονήσει μελέτη για την «Ηλέκτρα».

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, οι πιστώσεις από το νέο ΕΣΠΑ -που αναμένεται να ανακοινωθούν το φθινόπωρο- εκτός από έργα ψηφιακής σύγκλισης θα περιλαμβάνουν επίσης έργα για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

 

Β.Γ.Μ.