Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 17:55

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μετακομίζει στο Πνευματικό Κέντρο

Γράφτηκε από τον

Στο Πνευματικό Κέντρο μετακομίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για να συνεδριάζει, καθώς το αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” κλείνει λόγω της ανακατασκευής του Διοικητηρίου.

Χώρος συνεδρίασης για το Δ.Σ. της μεσσηνιακής πρωτεύουσας παραμένει η αίθουσα “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη” στο ιστορικό Δημαρχείο, ενώ ως μόνιμη στέγη του στο μέλλον εξετάζεται το υπόγειο του Μεγάρου Χορού. Αυτά αποφασίστηκαν και επισημάνθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Πέμπτη με τηλεδιάσκεψη.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εισηγήθηκε τη μετακόμιση στο Πνευματικό Κέντρο, αφού στο “Αλ. Κουμουνδούρος” θα μεταφερθούν τα ανενεργά αρχεία της Περιφερειακής Ενότητας λόγω της ανακατασκευής του Διοικητηρίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχει το ιστορικό Δημαρχείο για να συνεδριάζει το Συμβούλιο, όταν δεν θα υπάρχει παρουσία κόσμου και όταν θα κρίνεται αναγκαία η παρουσία του θα συνεδριάζει στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης ζήτησε το Συμβούλιο να αποκτήσει τη δική του στέγη και πρότεινε χώρο στο νέο κτήριο της ΔΕΥΑΚ ή σε προσθήκη στον ίδιο χώρο.

Την ανάγκη μόνιμου χώρου συνεδρίασης που να αρμόζει στο Δ.Σ. επεσήμανε και ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος απάντησε ότι το Συμβούλιο έχει μόνιμο χώρο συνεδρίασης το ιστορικό Δημαρχείο, όπου δεν συνεδριάζει λόγω υγειονομικών συνθηκών. Παρατήρησε ότι θα συνεδριάζει στο Πνευματικό Κέντρο και σημείωσε την περίπτωση αξιοποίησης του υπογείου του Μεγάρου Χορού, όπου πέρα από τη λειτουργία της Σχολής Χορού μπορεί να δημιουργηθεί ένα μικρό συνεδριακό κέντρο, που θα περιλαμβάνει μία μεγάλη αίθουσα για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γ.Σ.