Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 21:37

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Μπαλάκι οι ευθύνες για επισκευή Τουριστικού Περιπτέρου Κυπαρισσίας

 

Τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Κατσούλα, δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, πρότεινε η δημοτική αρχή Τριφυλίας ως πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης και Διαπίστωσης της ορθής εκτέλεσης των εργασιών επισκευής και ανακαίνισης του Τουριστικού Περιπτέρου Κυπαρισσίας.

Η επιτροπή θα πρέπει να συντάξει τη βεβαίωση καλής εκτέλεσης των εργασιών. Όλα αυτά στα πλαίσια της λήψης απόφασης περί αντικατάστασης μελών της επιτροπής όπως αυτή συγκροτήθηκε δυνάμει της με αριθ.793/17-10-2017 απόφασης δημάρχου.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσούλας δεν δέχθηκε την θέση και παρ’ όλα αυτά το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, όπου δεν εγκρίθηκε.

Μάλιστα στην εισήγηση του θέματος διαβάζοντας την πρόταση του δημάρχου, ο πρόεδρος του Σώματος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης ανέφερε πως επί δικής του θητείας από την θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες και από δική του βαριά αμέλεια δεν συντάχθηκε η βεβαίωση καλής εκτέλεσης των εργασιών.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσούλας τόνισε πως δεν δέχεται την συγκεκριμένη θέση καθώς μπορεί να ήταν στην επιτροπή αλλά με την προηγούμενη δημοτική αρχή, σήμερα είπε η παράταξή μου είναι στην αντιπολίτευση. Συμπλήρωσε πως υπάρχει αντίστοιχος αντιδήμαρχος με τις αρμοδιότητες που είχε, που μπορεί να μπει στην επιτροπή.

Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος σημείωσε πως τον προτείνουν (τον κ. Κατσούλα) σαν γνώστη του έργου, με τον κ. Κατσούλα να απαντά ότι ο δήμος έχει συνέχεια.

Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν ο Παναγιώτης Τσαφαράς επισήμανε ότι «από τη στιγμή που δεν το θέλει διαφωνώ να προταθεί». Υπογράμμισε όμως ότι η Τεχνική Υπηρεσία είχε υποβάλει αίτημα για αντικατάσταση των μελών από τον Ιανουάριο του 2020, “γιατί έρχεται το Μάρτιο του 2022, σε αυτό έχει την ευθύνη η σημερινή δημοτική αρχή”.

Ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος επισήμανε πως «από τη στιγμή που δεν το αποδέχεται ο κ. Κατσούλας να το σεβαστούμε και να ορίσουμε τον αντίστοιχο αντιδήμαρχο». Τόνισε ακόμη πως δεν είναι δυνατό να μην έχει γίνει παραλαβή του έργου και κατέληξε προτείνοντας να οριστεί πρόεδρος ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας. Ωστόσο στην ψηφοφορία που ακολούθησε ψήφισε να τοποθετηθεί ο κ. Κατσούλας, όπως ήταν η πρόταση της δημοτικής αρχής.

Ο Σαράντος Κουκούμης σημείωσε πως είναι παράδοξο και αντιφατικό να εγκαλείται ο πρώην πρόεδρος για βαριά αμέλεια και να τον προτείνεις πάλι να γίνει πρόεδρος, δεν έχει λογική αυτό. Συμπληρώνοντας πως ευθύνες έχει η προηγούμενη δημοτική αρχή που το άφησε να σέρνεται αλλά και η σημερινή που δεν το προχώρησε.

Σχετικά με αυτό το θέμα υπήρξε χθες και ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη και του συνδυασμού του “Ανοδος”, τονίζοντας πως δεν ψηφίστηκε η πρότασή τους, που με καλή διάθεση θέλησαν να διορθώσουν την αμέλεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής αντί να πάνε τον φάκελο στον εισαγγελέα. Μέμφεται και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι «προβάλλουν κατά το δοκούν τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ., χωρίς να αναδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργούν στη δημοτική αρχή οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΟΔΟΣ αναφέρει:

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., με σκοπό την επίλυση προβλημάτων, που χρονίζουν, προτείναμε τη σύσταση επιτροπής για την παραλαβή του έργου “Επισκευή και μίσθωση τουριστικού περιπτέρου Κυπαρισσίας”.

Είναι ένα χρονίζον πρόβλημα, από αμέλεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που είχε αφήσει τη λειτουργία του δήμου στον αυτόματο πιλότο (σύνταξη του Ε9, αδειοδοτήσεις κτηρίων κ.τ.λ.).

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντός τους, είναι το γεγονός ότι ο κ. Κατσούλας αρνήθηκε στο Δ.Σ. ότι είναι πρόεδρος της Επιτροπής.

Όταν προσκομίσαμε τη σύσταση της Επιτροπής, υπογεγραμμένη από τον τέως δήμαρχο κ. Κατσίβελα, ο κ. Κατσούλας δεν έδωσε καμία εξήγηση, για την έλλειψη μνήμης και ευθύνης.

Θέσαμε στο Δ.Σ. προς ψήφιση νέα Επιτροπή, με όλη την καλή διάθεση να διορθώσουμε την αμέλεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής αντί, ως έπρεπε, να διαβιβάσουμε το φάκελο στην Εισαγγελία.

Ο κ. Κατσούλας αρνήθηκε, υποστηριζόμενος από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Αγαπητοί συνδημότες, προβαίνουμε στην ανακοίνωση αυτή, γιατί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν «κατά το δοκούν», τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ., χωρίς να αναδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργούν στη Δημοτική Αρχή οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Παρόλα τα προβλήματα, σαν δημοτική αρχή προχωράμε στην υλοποίηση των υποσχεθέντων, αντλώντας δύναμη από τη δική σας συμπαράσταση και αγάπη.

Υ.Γ.: Αγαπητοί δημότες,

Ό,τι μεγάλο έργο υλοποιούμε, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις (όπως αγωγός Αλικοντουζίου, πλατεία Γαργαλιάνων, πλατεία Φιλιατρών, Οpen Mall Κυπαρισσίας), “κάποιοι” πρόθυμοι προβαίνουν σε ενστάσεις, με μοναδικό στόχο την καθυστέρηση υλοποίησης των μεγάλων έργων».

Κ.Μπ.