Σάββατο, 08 Ιουνίου 2013 13:43

Προθεσμία ώς τις 17 Ιουνίου να αποχωρήσουν οι τσιγγάνοι από τα Παλιάμπελα

Γράφτηκε από τον

 

Προθεσμία μέχρι την επόμενη Κυριακή 17 Ιουνίου για να αποχωρήσουν από τα δημοτικά οικόπεδα, στην περιοχή Παλιάμπελα της Αγίας Τριάδας, στην Καλαμάτα, δόθηκε σήμερα Σάββατο στους τσιγγάνους οι οποίοι έχουν καταλάβει και εγκατασταθεί στους πιο πάνω χώρους.

 

 

Η νέα -και τελευταία, όπως είπε στην “Ε” ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας- προθεσμία στους τσιγγάνους, δόθηκε σήμερα το πρωί, από μικτή ομάδα της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας, που μετέβησαν επί τούτου στην εν λόγω περιοχή, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

 

Αν και σε αυτή την προθεσμία οι τσιγγάνοι δεν ανταποκριθούν, θα εφαρμοστούν τα 15 πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχει ήδη ετοιμάσει ο δήμος, συνέχισε ο δήμαρχος Π. Νίκας.

 

Δεν υπήρξε ένταση, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι τσιγγάνοι εξέφρασαν αγωνία για το πού θα πάνε -“το κράτος έχει αγοράσει χώρο, στη Μπιρμπίτα, για το σκοπό αυτό” είπε ο Π. Νίκας και κατέληξε:

 

“Πάντως, τα παραπήγματα στα Παλιάμπελα θα γκρεμιστούν και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του αθλητικού χώρου που ο δήμος έχει προγραμματίσει να φτιάξει στην ιδιόκτητη έκταση την οποία έχει στην περιοχή”.