Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 15:53

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης για την παραβατικότητα και την ασφάλεια πολιτών

Γράφτηκε από την
Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης για την παραβατικότητα και την ασφάλεια πολιτών

Θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών του Δήμου Μεσσήνης αναδείχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε πάντως στο Σώμα πως η παραβατικότητα δεν μπορεί να εξαλειφθεί, αλλά η δημοτική αρχή -όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί- έχει προβεί σε στοχευμένες ενέργειες για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών, με ορατά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δήμαρχος εστίασε στις αυξημένες περιπολίες της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, στην τοποθέτηση καμερών σε 8 τοπικές κοινότητες, καθώς και στη συνεχιζόμενη πίεση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις αστυνομικές αρχές για διαρκείς ελέγχους. Ενημέρωσε επίσης πως ήδη συνεδρίασε το τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας, ενώ ο δήμος βρίσκεται στη διαδικασία μελέτης για την ένταξη και της Μεσσήνης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Δημοτικής κι Ελληνικής Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας.

Νωρίτερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Κοτταρίδης και Γιώργος Τσώνης είχαν πάρει το λόγο μεταφέροντας μια εικόνα ασυδοσίας στην ύπαιθρο του δήμου. Ο κ. Κοτταρίδης αναφέρθηκε σε ασταμάτητες λεηλασίες στα χωράφια, απ’ όπου κλέφτες σηκώνουν ό,τι μεταλλικό βρίσκουν, όπως βάνες και πασσάλους περίφραξης. Ο κ. Τσώνης έφερε ως παράδειγμα τον εαυτό του λέγοντας ότι έχει πέσει θύμα κλοπής 10 φορές μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι κλέφτες δεν πτοήθηκαν ούτε από τις θερμικές κάμερες, ούτε από οτιδήποτε άλλο είχε τοποθετήσει για να προστατέψει την περιουσία του. Ειδικά στο πρώην «Romeo» (σ.σ. κατάστημα ιδιοκτησίας του) είπε ότι μπήκαν 4 φορές τον τελευταίο μήνα κλέβοντας πράγματα αξίας 50.000 ευρώ.

Ν.Κ.


NEWSLETTER