Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 09:05

Έκτακτη συνάντηση ΚΕΔΕ στην Αθήνα: Οι δήμαρχοι ανησυχούν για έργα και ενεργειακό κόστος

Γράφτηκε από την
Έκτακτη συνάντηση ΚΕΔΕ στην Αθήνα: Οι δήμαρχοι ανησυχούν για έργα και ενεργειακό κόστος

 

Η αγωνία του συνόλου των αυτοδιοικητικών για τις εξελίξεις, κυρίως στον τομέα της οικονομίας, λόγω και των αναταράξεων που έχουν προκληθεί από την ενεργειακή κρίση, εκφράστηκε στη χθεσινή έκτακτη συνάντηση των δημάρχων της χώρας, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση με μήνυμα από την ΚΕΔΕ “Οι ισχυροί δήμοι στήριγμα της κοινωνίας σε έναν κόσμο που αλλάζει”, συμμετείχε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ παρέμβαση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, τέθηκε ο προβληματισμός για την πορεία υλοποίησης των έργων, λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά, το αυξημένο ενεργειακό κόστος στις ΔΕΥΑ και τους Συνδέσμους Ύδρευσης, στα σχολεία κλπ. Επιπλέον επί τάπητος τέθηκαν θέματα που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη, την καθαριότητα και το τέλος ταφής απορριμμάτων, καθώς και ζητήματα που άπτονται της γενικότερης λειτουργία των ΟΤΑ.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “το αυτονόητο διεκδικούμε για να κρατηθούμε όρθιοι, γιατί αν πέσουν οι δήμοι θα πέσει όλη η κοινωνία μας”.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα πως “η ενεργειακή κρίση έρχεται να βομβαρδίσει για μια ακόμα φορά τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και όλες τις δημοτικές δομές. Η αυτοδιοίκηση βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή. Σε όλες τις κρίσεις, σε όλες τις μάχες. Δίπλα στους πολίτες και τις πραγματικές τους ανάγκες. Το αυτονόητο διεκδικούμε για να κρατηθούμε όρθιοι, γιατί αν πέσουν οι δήμοι θα πέσει όλη η κοινωνία μας. Αυτή είναι η αγωνία μας και προς αυτή την κατεύθυνση επιθυμούμε να υπάρξουν λύσεις. Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις του κ. Πέτσα και με ειλικρινή συνεργασία κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης, ελπίζουμε ότι θα βρεθούν κατάλληλες λύσεις στήριξης των δήμων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER