Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 23:03

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην Αριστομένους που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, κορυφώνονται την Παρασκευή στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά, κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στις 10.50 στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφανιών από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη και τους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου Καλαμάτας, των Ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων.

Στις 11 θα ξεκινήσει η παρέλαση Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών και μαθητριών, συλλόγων, Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μελών του Ε.Ε.Σ., μελών του Σ.Ε.Ο., προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στον Αρι, στ’ Αρφαρά και στη Θουρία, έδρες των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου.

(Φωτογραφία αρχείου)