Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 09:19

Καλαμάτα: Νέος αγωγός ύδρευσης από το Πήδημα και άλλα έργα κινδυνεύουν με διακοπή εργασιών

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Νέος αγωγός ύδρευσης από το Πήδημα και άλλα έργα κινδυνεύουν με διακοπή εργασιών

Το μεγάλο έργο του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα δεν είναι το μοναδικό, που όπως ανέφερε ανασκευάζοντας - διευκρινίζοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος κινδυνεύει με διακοπή εργασιών λόγω της εκτόξευσης των τιμών στα υλικά.

Ως παράδειγμα, απαντώντας στην ερώτησή μας για τα έργα που καθυστερούν και χρειάζονται γενναία αναθεώρηση τιμολογίων, ο δήμαρχος είχε αναφέρει και το αντιπλημμυρικό έργο της β’ φάσης στον εθνικό δρόμο, από το Νοσοκομείο Καλαμάτας έως τον Αντικάλαμο, τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου. Μάλιστα, έκανε λόγο για ζημιά 200.000-250.000 ευρώ του αναδόχου, με βάση τις υπάρχουσες τιμές, τη στιγμή που το ανεκτέλεστο αντικείμενο είναι της τάξης των 600.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο έχει σταματήσει εδώ και 2,5 χρόνια τουλάχιστον, αρχικά λόγω της αναμενόμενης έγκρισης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα, η οποία μετά από 1,5 χρόνο ολιγωρίας δήλωσε αναρμόδια. Να επισημάνουμε ότι το έργο αυτό χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, στοιχείο που ενισχύει την ανησυχία για τη συνέχιση και την ολοκλήρωσή του.

Οσον αφορά τα έργα του ΕΣΠΑ που δεν μπορούν να διακοπούν και πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2023, αν και είναι νωρίς ακόμα ο κίνδυνος αφορά το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, που ξεκίνησε μετά από πολλές περιπέτειες και έχει σταματήσει. Κίνδυνος υπάρχει και για το έργο της ΔΕΥΑΚ που αφορά τη γ’ φάση ύδρευσης, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ. Εχει προσωρινό μειοδότη, όμως έχει προσφύγει εναντίον της απόφασης ανάδειξής του ο δεύτερος μειοδότης και η υπόθεση αναμενόταν να εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης τις προηγούμενες ημέρες.

Γ.Σ.


NEWSLETTER