Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 20:50

Ματαίωση διαγωνισμού για δίκτυο ύδρευσης στην Τριφυλία

Ματαίωση διαγωνισμού για δίκτυο ύδρευσης στην Τριφυλία

Τη ματαίωση της ανοικτής ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας άνω των ορίων για το έργο «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Υδραγωγείου Συνδέσμου Ύδρευσης “Καπετάν Τέλλος Άγρας”» αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Η απόφαση πάρθηκε προχθές σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και ενώ οι προσφορές ήταν να ανοιχθούν χθες, ωστόσο οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί κατά των όρων του διαγωνισμού φαίνεται ότι οδήγησαν τη δημοτική αρχή σε υπαναχώρηση. Αυτό εξάλλου φαίνεται και από την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών που σημειώνει μεταξύ άλλων: «Εισηγούμαστε τη ματαίωση του διαγωνισμού και την επαναδημοπράτηση του έργου λαμβάνοντας υπόψη και τις επισημάνσεις της παραπάνω προσφυγής».

Από την αντιπολίτευση ο Γιάννης Μερκούρης κάνει λόγο για άτακτη υποχώρηση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πριν αποφασίσει η δημοτική αρχή να ακυρώσει το διαγωνισμό και να λάβει υπόψη τις επισημάνσεις της προσφυγής που είχε γίνει, στις 23 Μαρτίου είχε απαντήσει επί της προσφυγής στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, ζητώντας να διατηρηθούν σε ισχύ οι όροι της προσβαλλόμενης διακήρυξης στο σύνολό τους και να απορριφθεί η από 11/3 προδικαστική προσφυγή εξ ολοκλήρου. Πράγμα που όπως είναι σαφές έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη χθεσινή εισήγηση.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αντώνη Βλάχου ανέφερε: «Ο Δήμος Τριφυλίας προκήρυξε τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης κατασκευής του έργου "Αντικατάσταση Δικτύου υδραγωγείου Συνδέσμου Ύδρευσης ‘Καπετάν Τέλος Άγρας’" με την υπ’ αρ. πρωτ. 1728/15-02- 2022 διακήρυξη και καθόρισε του όρους αυτού με την υπ’ αρ. 29/2022 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής. Ο διαγωνισμός αναρτήθηκε τόσο στο ΚΗΜΔΗΣ όσο και στο ΕΣΗΔΗΣ και έλαβε τον συστημικό αριθμό 187128. Κατά του διαγωνισμού κατατέθηκε Προδικαστική Προσφυγή από την εταιρεία “Ανταίος ανώνυμη τεχνική, εμπορική, τουριστική, λατομική, βιομηχανική και κτηματική εταιρεία” με διακριτικό τίτλο “Ανταίος Τεχνικών Κατασκευών Α.Ε.” η οποία με πράξη της ΑΕΠΠ θα εκδικαστεί στις 18/04/2022.

Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω προδικαστική προσφυγή και για αποφυγή περαιτέρω καθυστέρησης των διαδικασιών και υλοποίησης του έργου εισηγούμαστε την ματαίωση του διαγωνισμού και την επαναδημοπράτηση του έργου λαμβάνοντας υπόψη και τις επισημάνσεις της παραπάνω προσφυγής».

Από τους δημοτικούς συμβούλους, ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε: «Την άτακτη υποχώρηση την ονομάζετε αποφυγή καθυστέρησης! Πότε επιτέλους αυτή η δημοτική αρχή θα σταματήσει να εκθέτει το δήμο; Έχετε μετρήσει πόσες φορές βρεθήκατε απολογούμενοι στην ΑΕΕΠΠ;».

Κ.Μπ.