Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 08:00

Μέσα Ιουλίου η σύνδεση Γερμανού με Αριστομένους γιατί ο Δήμος ξέμεινε από πλάκες

Καρκινοβατεί το έργο σύνδεσης των πεζοδρόμων της Γερμανού και της Αριστομένους μέσω της 23ης Μαρτίου, η οποία εδώ και περίπου έναν μήνα έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, προκαλώντας σε καθημερινή βάση δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τους αργούς ρυθμούς στο έργο τον τελευταίο καιρό παραδέχθηκε, μιλώντας χθες στην ''Ε'' και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, υποστηρίζοντας ότι αυτή έχει προκύψει λόγω καθυστέρησης στην παράδοση προς τον δήμο ποσότητας από τις ειδικές πλάκες που χρησιμοποιούνται στη διάβαση.

''Είναι πλάκες με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώς προς τις διαστάσεις και το ύψος τους, και η καθυστέρηση στην παραλαβή τους προκαλεί καθυστέρηση και στις εργασίες'' δήλωσε, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ταλαιπωρία για τον κόσμο -εκτιμώντας όμως την ίδια στιγμή πως ώς τα μέσα Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί, ουσιαστικά, η πρώτη φάση του, δηλαδή η κατασκευή του ανυψωμένου -σε σχέση με την άσφαλτο- δαπέδου δίπλα στην υφιστάμενη διαχωριστική νησίδα.

Η δεύτερη -και τελευταία- φάση θα αφορά τις δύο λωρίδες από τις οποίες διεξάγεται τώρα η κυκλοφορία. Τα οχήματα, θα χρησιμοποιούν πλέον το ανυψωμένο δάπεδο δίπλα στις νησίδες.

Σύμφωνα με τον Δ. Δημόπουλο, το ανυψωμένο δάπεδο στη σύνδεση των δύο πεζοδρόμων επελέγη προκειμένου να σημανθεί η προτεραιότητα του πεζοδρόμου σε σχέση με την 23ης Μαρτίου:

''Απαγορεύεται να μπουν ''σαμαράκια'' εκεί που κυκλοφορούν αστικά λεωφορεία, γι’ αυτό επελέγη η λύση του υπερυψωμένου δαπέδου, ώστε τα οχήματα να υποχρεώνονται να ''κόβουν'' ταχύτητα πριν τον πεζόδρομο'' είπε ο αντιδήμαρχος.

Β.Γ.Μ.