Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 11:17

Προβλήματα στον τομέα υγείας στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

 

Το ήδη υποστελεχωμένο σε γιατρούς Νοσοκομείο Καλαμάτας προσπαθεί να καλύψει και τις σημαντικές ελλείψεις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

 

Στη δήλωση αυτή προέβη ο επιμελητής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, που -με την ιδιότητά του ως προέδρου του σωματείου ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας- συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

 

Ο πρόεδρος του σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών -στην κοινή του συνέντευξη με τον δήμαρχο- επισήμανε για μία ακόμα φορά τα σημαντικά προβλήματα που υφίστανται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.

 

Ειδικότερα τόνισε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι υποστελεχωμένο, καθώς το 35% των οργανικών θέσεων είναι κενές, με συνέπεια ακόμα και κλινικές που εφημερεύουν να μην έχουν γιατρό ειδικότητας.

 

Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο Μ. Μάκαρης, καλείται το εν λόγω νοσοκομείο να καλύψει και τις επίσης σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας.

 

Ο γιατρός έθεσε επίσης ζητήματα όπως η αυξημένη προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία, την οποία απέδωσε στην αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας, καθώς και το πρόβλημα της ασφάλειας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιδίως τις νυχτερινές ώρες.

 

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του σωματείου ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας συμφώνησε με τη θέση του δημάρχου Καλαμάτας, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εκπροσωπείται στα Δ.Σ. των δημόσιων νοσοκομείων.

 

Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι έχει ήδη θέσει στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο το θέμα της εκπροσώπησης της Τ.Α. στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον υπουργό και τις επισημάνσεις του Μ. Μάκαρη για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας.

 

Στο μεταξύ, συνολικά 4 θέσεις για επικουρικούς γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας περιλαμβάνει η χθεσινή προκήρυξη του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν ισάριθμες κενές θέσεις.

 

Η μία θέση αφορά καρδιολόγο για το Νοσοκομείο -Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας και οι υπόλοιπες 3 είναι για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και αφορούν γαστρεντερολόγο, παθολόγο και παιδίατρο .