Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 11:31

Δεν σχολιάζει ο Νίκας την παρέμβαση Λαμπρόπουλου

Γράφτηκε από τον

 

Εξαιρετικά προσεκτικός φάνηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρωτοβουλία του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου για εναλλακτική χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

 

 

«Σέβομαι το Γιάννη Λαμπρόπουλο, έχει παλέψει όσο λίγοι για τον εθνικό δρόμο, είναι φίλος, αλλά υπάρχει διαφορετική εκτίμηση» ήταν η δήλωση του δημάρχου.

 

Μάλιστα, ο Π. Νίκας αποκάλυψε ότι οι δικές του πληροφορίες αναφέρουν πως η περιβαλλοντική μελέτη για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος θα έχει εγκριθεί πριν τελειώσει ο Ιούνιος. Ο δήμαρχος έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο θέμα, παραπέμποντας -εμμέσως, αλλά σαφώς- στον δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο:

 

«Αλλωστε ο Γ. Λαμπρόπουλος δεν αναφέρθηκε στο τμήμα του δρόμου που διέρχεται από τον Δήμο Καλαμάτας. Για τον Δήμο Μεσσήνης, επομένως, πιο αρμόδιος από εμένα για να μιλήσει είναι ο εκεί δήμαρχος» παρατήρησε ο Π. Νίκας. Κατηγορηματικά δε, απέρριψε ενδεχόμενη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου

 

Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, υποστηρίζοντας ότι οι όποιες σκέψεις ακυρώνονται από την παρουσία, εκατέρωθεν, του αεροδρομίου και των σιδηροδρομικών γραμμών.

 

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος θα αποτελέσει «ευλογία για τη δυτική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, από τη Διασπορά ώς τον Πάμισο, παρά τα προβλήματα που προφανώς υπάρχουν».

 

Η εκτίμηση που ο Π. Νίκας έκανε καταλήγοντας ήταν ότι «η λειτουργία ενός δρόμου, 500 μέτρα από τη θάλασσα, θα δώσει ανάπτυξη και θα ενοποιήσει τις τουριστικές μονάδες κατά μήκος της ακτής του Μεσσηνιακού Κόλπου» .