Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 12:47

Κόντρες για τη Μπουλούκου στην πλειοψηφία

Γράφτηκε από τον
Κόντρες για τη Μπουλούκου στην πλειοψηφία

 

Λιγότερο συμπαγής απ’ όσο επιχειρείται να παρουσιαστεί προς τα έξω μοιάζει να είναι στην πραγματικότητα η δημοτική πλειοψηφία στην Καλαμάτα.

 

Την αίσθηση αυτή ενίσχυσε η δριμεία κριτική που ο αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία σύμβουλος Κώστας Αθανασόπουλος άσκησε στο μέτρο μονοδρόμησης της οδού Μπουλούκου, «φωτογραφίζοντας» τον αντιδήμαρχο Χρίστο Ριζά -καλώντας να «υπάρχει το θάρρος να ανακαλούνται οι ατυχείς αποφάσεις».

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα της οδού Μπουλούκου εθίγη από τον παλαίμαχο δημοτικό σύμβουλο στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής, χωρίς να υπάρχει κάτι σχετικό στην ημερήσια διάταξη:

 

«Κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποδείχθηκαν μη πετυχημένες. Να έχουμε το θάρρος να τις αποσύρουμε. Η μονοδρόμηση στη Μπουλούκου είναι λάθος, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα. Στο εξής, λοιπόν, σας καλώ όποτε τίθεται θέμα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, να ερωτάται πριν η Δημοτική Αστυνομία» σημείωσε ο Κ. Αθανασόπουλος.

 

Στο πλευρό του συμβούλου της πλειοψηφίας τάχθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, ζητώντας να υπάρξει επανεξέταση του μέτρου και γνωστοποιώντας ότι θα ζητήσει να έλθει και πάλι το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Από την πλευρά του, ο Χρ. Ριζάς απέρριψε τις αιτιάσεις του Κ. Αθανασόπουλου, υποστηρίζοντας ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση στην περιοχή της Μπουλούκου και στους γύρω δρόμους:

 

«Εφαρμόζεται μόλις 3 μήνες και ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει τη συνολική παρέμβαση. Αλλωστε, είχαν υπάρξει διαβουλεύσεις και με το μέτρο συμφωνούν και οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των ταξί. Μόνο ορισμένοι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται» αντέτεινε ο αντιδήμαρχος.

 

Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα υπάρξει παρέμβαση για τη διαπλάτυνση της Φιλοποίμενος και, εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει -όπως είπε- να παρέλθει κάποιος χρόνος για να αξιολογηθεί το μέτρο στο σύνολό του:

 

«Αν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα και μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, μπορούμε να το ξαναδούμε» κατέληξε ο Χρ. Ριζάς.

 

 


NEWSLETTER