Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 12:21

Δεν θέλουν να φύγουν από την Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

«Με τον κύριο δήμαρχο δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη και μας αδικάει όλους εμάς». Αυτή την χαρακτηριστική φράση χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, οι τσιγγάνοι που διαμένουν στα Παλιάμπελα, ζητώντας με έγγραφό τους από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας να μεταπείσει τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα από την υπόδειξή του να μετακομίσουν στη Μπιρμπίτα.

 

 

Το έγγραφο -με την υπογραφή «οικογένειες Αναστασόπουλοι και γαμπροί, 100 άτομα»- επιδόθηκε στους επικεφαλής των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν την έναρξη της προχθεσινής συνεδρίασης του Σώματος.

 

«Είμαστε οι οικογένειες Αναστασόπουλοι που μένουμε στο ξερό γήπεδο (στα Παλιάμπελα), γέννημα - θρέμμα της Καλαμάτας, γενεές ολάκερες» αναφέρουν -και συνεχίζουν:

 

«Με τον κύριο δήμαρχο δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη και μας αδικάει όλους εμάς. Μας διώχνει από το γήπεδο να πάμε στη Μπιρμπίτα. (Εσείς δεν ξέρετε ποιοι μεινέσκουνε εκεί; Μόνο εμείς το ξέρουμε;).

 

Από την Αγία Τριάδα, όμως, δεν τους πειράζουτε, γιατί είναι το χτήμα στο υπουργείο Εργασίας. Μας κοροϊδεύει και πάλι ο κ. δήμαρχος, εκεί δεν είναι Καλαμάτα; Εμείς χαλάμε τα σκέδια;

 

Γνωρίζουτε ότι εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε μ’ αυτούς στη Μπιρμπίτα; Είναι σα να σας πούμε μεις, τραβάτε να μείνουτε στην Τουρκία.

 

Εμείς ζητάμε, να μείνουμε σε δημοτικό οικόπεδο στην Καλαμάτα, πώς θα πηγαίνουνε τα παιδιά μας στο σκολείο; Για να σας τα κάνανε εσάς αυτά! Να σκεφτούτε τι θα αποφασίσουτε» καταλήγει το έγγραφο των τσιγγάνων από τα Παλιάμπελα.