Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 22:31

Εντάχθηκε η ανάπλαση της πλατείας Χώρας

Γράφτηκε από την
Εντάχθηκε η ανάπλαση της πλατείας Χώρας

 

Στο Πράσινο Ταμείο εντάχθηκε η υλοποίηση του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Χώρας, με προϋπολογισμό 310.000 ευρώ και ποσό χρηματοδότησης 186.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος ικανοποίησε σχετικό αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Πύλου - Νέστορος στις 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, γίνεται πραγματικότητα ένα επί σειρά ετών αίτημα της κοινωνίας της Χώρας και πρόκειται για ένα ακόμα έργο που θα συμβάλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου της Χώρας, θα δώσει ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της. 

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σε δήλωσή του ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κι εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και στους ειδικούς συνεργάτες του.

Παρατηρεί ότι “η χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης της πλατείας της Χώρας έρχεται να συμπληρώσει τα μεγάλα έργα που έχουμε οραματιστεί και κάνουμε πράξη ως δημοτική αρχή για την Δημοτική Ενότητα Νέστορος, όπως: Το έργο για τη Δημιουργία Κοινωνικοπολιτιστικού Κέντρου στις αποθήκες ΑΤΕ Χώρας, προϋπολογισμού 562.000 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Την προμήθεια αστικού εξοπλισμού, πιστοποιημένων οργάνων παιδικής χαράς, βιβλιοθήκες και παιχνίδια για τον Παιδικό Σταθμό Χώρας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο αποξήλωσης του εναέριου μετασχηματιστή και των καλωδίων δημοτικού φωτισμού, καθώς και την υπογειοποίησή τους στην Κοινότητα Χώρας χρηματοδοτούμενο από ίδιους πόρους”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER