Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 17:45

Δήμος Καλαμάτας: Προσλήψεις για αντιπυρική προστασία

Δήμος Καλαμάτας: Προσλήψεις για αντιπυρική προστασία

Μέχρι 50 άτομα για την αντιπυρική προστασία, το φετινό καλοκαίρι, για 2,5 μήνες, πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Καλαμάτας.

Μεθαύριο Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου καλείται να εγκρίνει την πρόσληψη των ατόμων αυτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση πρόκειται για α. έως 43 εργάτες πυροπροστασίας και β. έως 7 χειριστές - οδηγούς μηχανημάτων έργων (περιλαμβάνονται χειριστές για χορτοκοπτικό μηχάνημα με βραχίονα, χειριστές γκρέιντερ, τρακτέρ φέροντα καταστροφέα, οδηγοί για το χειρισμό των πυροσβεστικών οχημάτων του δήμου που φέρουν αντλητικό - πυροσβεστικό εξοπλισμό για τη μεταφορά νερού και χειριστές JCB).

Προτείνεται διάρκεια εργασίας 2,5 μηνών (από 1η Ιουλίου έως 14 Σεπτεμβρίου) για όλο το προς πρόσληψη προσωπικό, με στόχο την άμεση αναγγελία και απόκριση σε περίπτωση πυρκαγιάς και σε επίπεδο πρόληψης για την εκτέλεση προληπτικών αντιπυρικών εργασιών, τη φύλαξη και τον καθαρισμό των ευπαθών περιοχών του Δήμου Καλαμάτας.

Οι εργάτες πυροπροστασίας θα κατανεμηθούν σε όλες τις κοινότητες του δήμου και στην Κοινότητα Καλαμάτας, όπου προτείνεται η τοποθέτηση περισσοτέρων του ενός, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ευπαθείς περιοχές, μέσα στην αντιπυρική περίοδο.