Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 07:46

Συνεχείς κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση

Γράφτηκε από τον

Συνεχείς κινητοποιήσεις ώστε να μη λειτουργήσουν οι δήμοι στη Μεσσηνία -σύμφωνα και με το γενικότερο πλαίσιο που πανελλαδικά έχει διαμορφώσει η ΠΟΕ ΟΤΑ- ενέκριναν χθες το μεσημέρι οι δημοτικοί υπάλληλοι του νομού μας, στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στόχος των κινητοποιήσεων, όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου Σπύρος Σαρδέλης, είναι να αποτραπεί η ψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με το οποίο καταργείται η Δημοτική Αστυνομία και απολύονται οι σχολικοί φύλακες στο σύνολό τους.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι της Μεσσηνίας, ειδικότερα, αποφάσισαν ότι σήμερα Παρασκευή θα απέχουν από την εργασία τους από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 11 το πρωί, και στη συνέχεια -ώς τη λήξη του ωραρίου- θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 13 και 14 Ιουλίου θα απόσχουν επίσης από την εργασία τους, ενώ τη Δευτέρα 15 Ιουλίου πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σε όλους τους δήμους του νομού μας.

Την Τρίτη 16 του μήνα, εξ άλλου, θα μετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για την πιο πάνω ημέρα η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

"Αυτές δεν είναι κινήσεις εκσυγχρονισμού του Δημοσίου, είναι διάλυση του κράτους και της κοινωνίας. Ετοιμάζονται να διαλύσουν τους ΟΤΑ με αποφάσεις πραξικοπηματικές. Δεν υφίσταται σχεδιασμός, ο μόνος στόχος είναι η διάλυση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης" σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου Σπ. Σαρδέλης:

"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μαζικές, δυναμικές, κινητοποιήσεις ώστε να πάρουν πίσω το πολυνομοσχέδιο, να μην περάσει -αλλά ακόμα κι αν περάσει να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί" συνέχισε.

Οπως εξήγησε, πέρα από τη δέσμευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ότι οι δήμαρχοι θα κλείσουν τους δήμους, ο Σπ. Σαρδέλης επισήμανε ότι αν τελικά ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, η ΠΟΕ ΟΤΑ θα πρέπει να καλέσει τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους που το καταδικάζουν και είναι ενάντιοι σε αυτό, να υποβάλλουν παραίτηση από τα αξιώματά τους -"οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν θ μπορέσουν να λειτουργήσουν οι δήμοι" σημείωσε.

Την ανάγκη να υπάρξει κινητοποίηση και ενότητα -αλλά και ουσιαστικότερη επαφή του σωματείου με τους δήμους της περιφέρειας- επισήμαναν, παίρνοντας το λόγο, δημοτικοί υπάλληλοι.

Τη γενική συνέλευση χαιρέτισαν, εκφράζοντας συμπαράσταση στον αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ Παναγιώτης Κουφαλάκος και ο Παναγιώτης Κάτσαρης με την ιδιότητα του ως προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο ΟΕΓΕΚ "Δήμητρα".

Β.Γ.Μ.