Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 09:23

Ζώνη τραπεζοκαθισμάτων στην αναπλασμένη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την
Ζώνη τραπεζοκαθισμάτων στην αναπλασμένη Ναυαρίνου

 

Ζώνη για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων πλάτους 3.80 μέτρων, σε επαφή με την οικοδομική γραμμή των κτισμάτων, προτείνεται να δημιουργηθεί στην οδό Ναυαρίνου, στο βόρειο διαπλατυμένο πεζοδρόμιο, στο υπό ανάπλαση τμήμα μεταξύ Φαρών και Ακρίτα.

Τη ζώνη αυτή καλείται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, μεθαύριο Δευτέρα, στις 8 το βράδυ, τροποποιώντας τη γενική κανονιστική απόφαση για την χρήση κοινόχρηστων χώρων.

Σύμφωνα με την εισήγηση, “η ζώνη αυτή των 3,80 μ. που δημιουργείται, οριοθετείται με διαγράμμιση με κίτρινη γραμμή. Η παραχωρούμενη επιφάνεια μπορεί τοπικά να τροποποιηθεί κατά την περίπτωση, αν υπάρχει τεχνικό ή άλλο εμπόδιο, κατά τη διάρκεια της οριοθέτησης, η εάν υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή της υφιστάμενης κατάστασης, µε ευθύνη του εκάστοτε αρμόδιου αντιδημάρχου. Περιμετρικά του παραχωρούμενου χώρου επιτρέπεται η τοποθέτηση κινητών ανεμοφρακτών. Το 2/3 της όψης του παραχωρούμενου χώρου θα παραμένει ελεύθερο από την τοποθέτηση ανεμοφρακτών. Eντός του παραχωρούμενου χώρου επιτρέπεται η τοποθέτησης ομπρελών σκίασης. Οι ομπρέλες σκίασης θα έχουν μεταλλικό σκελετό ίδιο με το χρώμα του πανιού σκίασης η σκελετό χρώματος λευκού. Το πανί σκίασης θα είναι τύπου καραβόπανο μονόχρωμο χωρίς επιγραφές και διαφημιστικά σχέδια και σε χρώμα γήινης απόχρωσης. Αν το κτίσμα διαθέτει προστεγάσματα ή εξώστες επιτρέπεται η τοποθέτηση τέντας σκίασης με αρθρωτούς βραχίονες. Στα κτίρια που προστατεύονται από ειδικές διατάξεις η τοποθέτηση τέντας απαιτεί έγκριση από την αρμόδια κατά νόμο υπηρεσία. Το πανί σκίασης θα είναι τύπου καραβόπανο μονόχρωμο χωρίς επιγραφές και διαφημιστικά σχέδια και σε χρώμα γήινης απόχρωσης”.

Στην εισήγηση αναφέρεται πως “ο χώρος που παραχωρείται για εμπορική χρήση, δεν παρεμποδίζει την κίνηση των πεζών, καθώς διασφαλίζεται επαρκής ελεύθερη ζώνη για την κίνησή τους. Η ζώνη κίνησης των πεζών έχει στο μεγαλύτερο μέρος της πλάτος που διασφαλίζει την παράλληλη κίνηση των πεζών (1.80 μ.). Στη συνέχεια της ζώνης κίνησης των πεζών και πριν την ζώνη της κυκλοφορίας των οχημάτων, υπάρχει ζώνη πλάτους 1.20 μ. όπου τοποθετείται ο αστικός εξοπλισμός και η φύτευση. Εξαίρεση της συνθήκης αυτής διαμορφώνεται στα σημεία κατασκευής των εσοχών τροφοδοσίας, όπου δημιουργείται οριακό πλάτος 1.50 μ. στην θέση της εσοχής εμπρός από το ΟΤ 4 (αποτελεί και το ελάχιστο αποδεκτό)”.


NEWSLETTER