Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 18:17

Πολυχώρος εκδηλώσεων στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πολυχώρος εκδηλώσεων στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας

 

Πολυχώρος για εκδηλώσεις πρόκειται να δημιουργηθεί στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από το δήμο. Δίπλα σε αυτόν θα διαμορφωθεί χώρος για γραφεία των συλλόγων “Φλόγα” και “Ξαναρχί-Ζω”.

Τιμώντας την ευεργέτιδα της πόλης “Ρεγγίνα Ν. Πανταζοπούλου” ο χώρος αφιερώνεται στη γυναίκα ως “ρεγγίνα - ρήγαινα - βασίλισσα” της ζωής και ο πολυχώρος θα λάβει το όνομα “Ρεγγίνα”.

Αυτά γνωστοποιήθηκαν σε σημερινή συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο, υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή του προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας και προεδρεύοντα του Πνευματικού Κέντρου Παναγιώτη Λύρα, της δημοτικής συμβούλου - αρχιτέκτονος Τόνιας Κουζή, της προέδρου Πολυτίμης Κυπραίου και μελών του συλλόγου “Ξαναρχί-Ζω”.

Ο δήμος υπενθυμίζει ότι το Δ.Σ. του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας έχει αποφασίσει “την έγκριση της πρότασης διαμόρφωσης του ισογείου καταστήματος επί της οδού Πανταζοπούλου, συνολικού εμβαδού 100 τ.μ., σε πολυχώρο για τη φιλοξενία εκδηλώσεων, κλίμακας μικρότερης από αυτές που πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο. Ειδικότερα, αποφασίζεται η μετονομασία του σε πολυχώρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και η αναβάθμιση και εξωραϊσμός του χώρου, ώστε να είναι περισσότερο λειτουργικός και φιλικός για τη φιλοξενία εκδηλώσεων μέχρι 50-60 ατόμων. Επίσης, αποφασίζεται να δημιουργηθεί χώρισμα στο δυτικό τμήμα του καταστήματος, ώστε να σχηματιστεί χώρος περίπου 20-30 τ.μ., ο οποίος θα λειτουργήσει ως χώρος γραφείων των συλλόγων «Φλόγα» και «Ξαναρχί-Ζω»”.

“Θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω το χώρο σε όλους του συν - ασθενείς μου που βρήκαν το κουράγιο να με εμψυχώσουν, όταν διαγνώστηκα με καρκίνο και που με την παρέα τους η ασθένεια έγινε περιπέτεια και βόλτα ζωής”, ανέφερε η Τ. Κουζή πριν την έναρξη της παρουσίασης της πρότασης που συνέταξε κι αφορά στη διαμόρφωση του πολυχώρου. Παρατήρησε ότι η πρόταση που της έγινε για το σχεδιασμό του χώρου, συνέπεσε με τη διάγνωση της ασθένειας της χρονικά και ως εκ τούτου το θεώρησε κάτι σαν ηθική υποχρέωση της να συμμετάσχει στη διαμόρφωση αυτού του συγκεκριμένου δοχείου ζωής.

Η κ. Κουζή είπε ότι “στην πόλη διαπιστώθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου φιλοξενίας ανθρώπων και ιδεών, όπου σημασία θα έχει η συνάντηση και όχι οι ιδιότητες, όπου οι άνθρωποι θα δημιουργήσουν συνδέσεις, θα εξελιχθούν, θα επεκτείνουν ιδέες, θα συνυπάρξουν. Στόχος είναι η Ρεγγίνα να γίνει η κάψουλα ζωής για όσους νοσούν, το κέντρο επικοινωνίας όσων τα κατάφεραν και θέλουν να βοηθήσουν τους επόμενους, το σημείο όπου η πόλη μας νικά τον καρκίνο”.

Η πρόταση περιλαμβάνει αίθουσα επικοινωνίας, meeting point, μικρό hub center και αίθουσα μικρών συνεδριάσεων - διαλέξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Λύρα, το Πνευματικό Κέντρο αποτελεί τον πυρήνα της πολιτιστικής ζωής της πόλης. Στο υπό διαμόρφωση ισόγειο κατάστημα θα δοθεί η δυνατότητα κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμάτας να απολαμβάνουν καθημερινά ένα φωτεινό, καλαίσθητο και οικείο χώρο, με εύκολη πρόσβαση για όλους.

Στόχος είναι με την παρουσία κοινωνικών φορέων και την υλοποίηση δράσεων να γίνει η “Ρεγγίνα” το στέκι της αλληλεπίδρασης και αλληλεγγύης.

 Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος συνεχάρη την κ. Κουζή για την πρόταση, επισημαίνοντας ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι ο νέος πολυχώρος να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, με τη συνεργασία του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου και των Συλλόγων Φλόγα και Ξαναρχί-Ζω.


NEWSLETTER