Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 08:48

Καλαμάτα: Εργασίες με στόχο την προσωρινή παράδοση της Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από τον

 

Χθες Κυριακή γίνονταν εργασίες στο πολύπαθο έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, στην Καλαμάτα. Συνεργείο έβαζε πλάκες στο ανατολικό υπό διαπλάτυνση πεζοδρόμιο της οδού, υπό τις οδηγίες του αναδόχου, στοιχείο που φανερώνει ότι ο ανάδοχος δείχνει διάθεση να παραδώσει προσωρινά στην κυκλοφορία το δρόμο, όπως επιδιώκει ο δήμος.

Οπως φαίνεται η κατασκευή - διαμόρφωση των πεζοδρομίων είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους, στο τμήμα Κολοκοτρώνη - 23ης Μαρτίου, ώστε πιθανότατα να ανοίξει και να δοθεί στην κυκλοφορία, προσωρινά, το συγκεκριμένο τμήμα που είναι κλειστό από τον Φεβρουάριο, ταλαιπωρώντας για μήνες επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής και της πόλης.

Η προσωρινή παράδοση του πολύπαθου αυτού τμήματος στην κυκλοφορία, πριν συνεχιστούν οι εργασίες με τους κυβόλιθους στο οδόστρωμα, έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να προλάβουν να δουλέψουν την υπόλοιπη περίοδο του καλοκαιριού, έστω και αυτό το λίγο διάστημα, με τις εκπτώσεις.

Την προσωρινή παράδοση στην κυκλοφορία είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 6 Ιουλίου, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ενέκρινε ομόφωνα παράταση του έργου για άλλους 6 μήνες, μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, αναγκαστικά, λόγω του νέου νόμου της κυβέρνησης.

Στις 30 Ιουνίου ο δήμαρχος είχε σημειώσει, απαντώντας σε ερώτησή μας, “να ανοίξει το τμήμα της Αναγνωσταρά, χωρίς τους κυβόλιθους στο δρόμο, όταν ολοκληρωθούν τα πεζοδρόμια, ακόμα και με παρέμβαση εισαγγελέα, αν χρειαστεί. Πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι (Κολοκοτρώνη - 23ης Μαρτίου) και να ανοίξει ο δρόμος. Πρέπει να ανοίξει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο”.

Για την περίπτωση κήρυξης του εργολάβου σε έκπτωση είχε απαντήσει: “Δεν μπορώ να πω ότι πάμε για έκπτωση εργολάβου. Αυτά είναι διαδικασίες που ακολουθούν. Τις κατευθύνσεις, τις ειδικές εντολές τις έχουμε δώσει. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει”.

Γ.Σ.