Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 22:30

Διαπαραταξιακή επιτροπή για τα σκουπίδια στην Τριφυλία!

Γράφτηκε από την
Διαπαραταξιακή επιτροπή για τα σκουπίδια στην Τριφυλία!

Του Δημήτρη Α. Δριμή
Επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας»

Άλλη μια «αυτανάφλεξη» (1) στην παράνομη χωματερή του Δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι την Τρίτη 26 Ιουλίου.
Αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής έκλεισαν το δρόμο προς την χωματερή, (από την Τετάρτη 27/7), με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να παραμένουν στους κάδους ή μέσα στα απορριμματοφόρα τις τελευταίες μέρες και να δημιουργούνται εστίες κινδύνου.
Από την Κυριακή το απόγευμα ο δρόμος άνοιξε, ύστερα από παρέμβαση της αστυνομίας, και τα απορριμματοφόρα αδειάζουν στο σκουπιδότοπο που εξακολουθεί να φλέγεται.
Η κατάσταση στο δήμο Τριφυλίας έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Η δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων αποδείχτηκε ανίκανη, ανεύθυνη και επικίνδυνη, για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Καμία προετοιμασία για συμμόρφωση με τον περιφερειακό σχεδιασμό και τη δημιουργία ΣΜΑ.
Οι συνεχείς υποσχέσεις τους, για προσωρινή και περιβαλλοντικά αποδεκτή διαχείριση των απορριμμάτων, αποδείχτηκαν «λόγια του αέρα».
Το θέμα επείγει, το αίσχος με το Αλιμάκι πρέπει να σταματήσει και ο δήμος να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ζητάμε και πάλι να συγκροτηθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή, με σκοπό την προσωρινή επίλυση του προβλήματος και τη δρομολόγηση μόνιμης λύσης, σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό.
Υ.Γ. (1) Κάθε άνοιξη, κάθε καλοκαίρι, κάθε φθινόπωρο, κάθε χειμώνα, τα ίδια. Η αυτανάφλεξη διαχειρίζεται τα σκουπίδια στην Τριφυλία. Το περιβάλλον, βέβαια, δηλητηριάζεται, η ανθρώπινη υγεία επιβαρύνεται, οι άνθρωποι της περιοχής πνίγονται από τους καπνούς, η ποιότητα της αγροτικής παραγωγής υποβαθμίζεται.


NEWSLETTER