Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 09:03

Καθαριότητα Δήμου Καλαμάτας: Εκκληση για άχρηστα ογκώδη αντικείμενα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Τους κατοίκους και κυρίως τους επισκέπτες που έχουν σπίτια στην περιοχή του δήμου, να μην αφήνουν γύρω από τους κάδους άχρηστα ογκώδη αντικείμενα και μπάζα, αλλά να συνεννοούνται με την υπηρεσία, παρακάλεσε χθες σε δηλώσεις της, η διευθύντρια Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας Κοκκωνία Γιαννοπούλου.

Τους παρακάλεσε να συμμορφωθούν με τους κανόνες καθαριότητας για να είναι καθαρή η πόλη και παρατήρησε πως η υπηρεσία του δήμου ανταποκρίνεται σε όλα τα αιτήματα για την αποκομιδή ογκωδών και μπάζων.

Αναφερόμενη στους κάδους απορριμμάτων ζήτησε να μην αφήνονται απορρίμματα εκτός των κάδων. “Εάν κάποιος είναι γεμάτος, να αναζητούμε τον επόμενο που μπορεί να δεχτεί στο εσωτερικό του τα σκουπίδια μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά και παρατήρησε: “Το φαινόμενο να αφήνονται σακούλες σκουπιδιών εκτός κάδων που είναι γεμάτοι, δημιουργεί πολλά προβλήματα, αφού τα ζώα τα διασκορπίζουν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια δημιουργώντας συνθήκες ρύπανσης και αντιαισθητικές εικόνες”.

Παρατήρησε πως “πρέπει να σεβόμαστε το δημόσιο χώρο, στα πάρκα και στην παραλία, να απορρίπτουμε τα σκουπίδια σε κάδους και όχι σε καλαθάκια που είναι για μικρά αντικείμενα”.

ΑΔΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ - ΑΠΕΞΩ ΟΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Απαντώντας σε ερώτηση η Κ. Γιαννοπούλου είπε ότι το πλύσιμο των κάδων γίνεται συνεχόμενα, αλλά επεσήμανε πως “έχουμε πρόβλημα, καθώς πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυρίως στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όταν τελειώνει η βάρδια, σέρνουν τις σακούλες με τα απορρίμματα και σκίζονται και γεμίζει ο τόπος λάδια”. Κάλεσε τους καταστηματάρχες να προσέχουν τη διαχείριση των αποβλήτων και “αποκάλυψε” ότι κάποιοι δεν ανοίγουν τους υπόγειους κάδους και αφήνουν απέξω τις σακούλες, ενώ οι κάδοι είναι άδειοι.

Η διευθύντρια ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που “δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να διατηρείται η πόλη καθαρή”, ενώ συνεχάρη τον προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού Νίκο Γιαννακόπουλο για την παραγωγή του χάρτινου σταχτοδοχείου, προσθέτοντας ότι έχουν τοποθετηθεί ήδη δύο κάδοι συλλογής αποτσίγαρων (στην Ανάσταση και στο Φιλοξένια) και το επόμενο 15νθήμερο θα τοποθετηθούν παρόμοιοι σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατά καθαρή την πόλη, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι αυξημένη η επισκεψιμότητα. Ευχαρίστησε και αυτός τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του δήμου “που πραγματικά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους”.

Γ.Σ.