Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 22:26

Διπλής κατεύθυνσης η Βασιλέως Γεωργίου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Την αμφίδρομη κίνηση στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ Φαρών και Αριστομένους, έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα η δημοτική αρχή Καλαμάτας, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

 

Ο δήμαρχος συνεχίζοντας δήλωσε, ειδικότερα, ότι η υλοποίηση της προοπτικής αυτής μεθοδεύεται άμεσα, μετά και την κατ’ αρχήν θετική εκτίμηση συγκοινωνιολόγου, ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα εξέταζε τα κυκλοφοριακά στοιχεία στον συγκεκριμένο δρόμο.

Σύμφωνα με τον Π. Νίκα, είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει η συγκεκριμένη διευθέτηση, καθώς μέσα στο καλοκαίρι -στο πλαίσιο της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων- θα κλείσει για την κυκλοφορία η Βασιλίσσης Ολγας, στην οποία θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες προκειμένου να αποκατασταθεί το κανονικό ύψος του οδοστρώματος.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι δεν τίθεται ζήτημα να απομακρυνθεί η υφιστάμενη νησίδα, απλώς -όπως είπε- θα γίνουν παρεμβάσεις σε αυτή ώστε να μπορέσει να γίνει δυνατή η κυκλοφορία προς ανατολάς από τον νότιο κλάδο της Βασιλέως Γεωργίου.

«Είναι ενδεχόμενο ότι κάποιοι θα ξεβολευτούν, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Βασιλέως Γεωργίου αποτελεί πλέον μία από τις εισόδους της Καλαμάτας» παρατήρησε ο Π. Νίκας.

 

Β.Γ.Μ.