Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 22:52

Καταγγελία Κουζή για νόμιμη καταπάτηση ρέματος στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Καταγγελία Κουζή για νόμιμη καταπάτηση ρέματος στην Καλαμάτα

Νόμιμα καταπατώνται πλέον τα ρέματα στην Καλαμάτα, σύμφωνα με καταγγελία της συμβούλου - επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Τόνιας Κουζή, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Ειδικότερα, η κ. Κουζή ενημέρωσε για κατασκευή κατοικιών σε οδό κοντά στην πολύπαθη οδό Γλαύκου με άδεια, νόμιμη, σε ρέμα. Ανέφερε ότι οι άνθρωποι της περιοχής είναι ανάστατοι, έξαλλοι, γιατί θυμούνται ότι εκεί είναι ρέμα.

Αναγνώρισε πως οι πράξεις εφαρμογής προσκύρωσαν αυτούς τους χώρους που ήταν στα ρέματα. Επεσήμανε ότι ο ιδιοκτήτης τους μετά το 2016 αγόρασε αυτές τις εκτάσεις, όπως έκανε και στην πολύπαθη οδό Βαγγέλη Δράκου, “με σκοπό να φτιάξει φθηνή κατοικία, που θα την πουλήσει σε ανθρώπους που δεν θα ξέρουν πού αγόρασαν”.

Η κ. Κουζή παρατήρησε ότι “εξαφανίστηκαν τα ρέματα” και πως “εκεί δεν υπάρχει κανένα έργο ομβρίων”.

Την καταγγελία και την πραγματικότητα επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, που ενημέρωσε ότι ως ιδιώτης μηχανικός είχε υπογράψει το τοπογραφικό διάγραμμα. Βεβαίωσε ότι είναι “καθόλα νόμιμη η άδεια, ό,τι προβλέπεται από το σχέδιο πόλης” κι ενημέρωσε πως “έγινε προσωρινή αναστολή αδείας, δεν εκτελούνται εργασίες”.

Πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης έχει αναθέσει τη μελέτη για το ρέμα για να την καταθέσει στη ΔΕΥΑΚ και ανακοίνωσε πως λίγο παρακάτω πάνω στο ρέμα, άλλος ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε κατασκευή με λαμαρίνες, όπου προβλέπεται εσωτερικός ακάλυπτος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER