Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 08:49

Δήμος Δυτικής Μάνης: Δεν έχει κλειστεί ραντεβού για το Κ.Υ. Αγίου Νικολάου!

Δήμος Δυτικής Μάνης: Δεν έχει κλειστεί ραντεβού για το Κ.Υ. Αγίου Νικολάου!

 

Δεν έχει ακόμα καταφέρει να κλείσει ραντεβού με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο Δήμος Δυτικής Μάνης, ώστε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον δήμαρχο Δημήτρη Γιαννημάρα να του επιδώσει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα σοβαρά προβλήματα του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου και ευρύτερα την παροχή της δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Το ψήφισμα που ελήφθη σε συνεδρίαση στις 21 Ιουλίου, κοινοποιήθηκε σε όλους τους βουλευτές της Μεσσηνίας, καθώς και στην 6η ΥΠΕ την επόμενη μέρα του Δ.Σ.

Οπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Κυβέλος, “στο υπουργείο δεν κοινοποιήθηκε για δυο λόγους: α) γιατί στην σχετική απόφαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε να επιδοθεί δια ζώσης, μέσω επιτροπής και β) επειδή υπήρξε η σχετική ενημέρωση στον υπουργό από τον βουλευτή Μίλτο Χρυσομάλλη σε συνάντησή τους τις αμέσως επόμενες ημέρες”.

Για το ραντεβού αρχικά ο κ. Κυβέλος, σύμφωνα με την ενημέρωσή του, επέλεξε τον κ. Χρυσομάλλη να το κανονίσει, εξαιτίας ακριβώς της προαναφερθείσας επίσκεψής του.

Καθώς όμως περνούσαν οι ημέρες, ζήτησε επιπλέον και από την κ. Ξηροκώστα, υπεύθυνη του Γραφείου δημάρχου, να επικοινωνήσει με το υπουργείο. Οι επαφές της ήταν με τη Γραμματεία του υπουργού. Στα μέσα Αυγούστου ξεκίνησε να επικοινωνεί και ο ίδιος με το υπουργείο, αλλά λόγω της περιόδου των διακοπών, η πρώτη επιβεβαιωμένη προσωπική του τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο, με πρόσωπο από το Γραφείο του υπουργού, ο οποίος γνώριζε το αίτημα του δήμου για ραντεβού, έγινε στις 22 του μήνα. Σε δύο ακόμα επικοινωνίες του μέχρι το τέλος του περασμένου μήνα ζήτησε συγκεκριμένη ημερομηνία, ακόμα κι αν αυτή ήταν μετά από ένα μήνα, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν πως “δε γίνεται έτσι”.

Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση το ρεπορτάζ της “Ε” στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης στις 21 Ιουλίου, τονίστηκε η τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου που δεν μπορεί να προσφέρει τς υπηρεσίες που χρειάζονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μάνης, με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία και η ζωή τους.

Με το ψήφισμα που ψήφισαν οι σύμβουλοι (εκτός από τους Πέτρο Ταβουλαρέα, Χρήστο Λυμπερέα και Γιώργο Κομπότη υποστήριξαν αυτό του Ταβουλαρέα), το Δ.Σ. Δυτικής Μάνης ζητεί:

“1) Να επιστρέψουν άμεσα στις οργανικές τους θέσεις οι δύο ιατροί γενικής ιατρικής που έχουν μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (κυρία Πανταζή και κυρία Παπασαραντοπούλου), αφού δεν υφίστανται οι λόγοι Covid 19 πια που «δικαιολογούσαν» τη μετακίνησή τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 2) Να μην υπάρξει καμία άλλη μετακίνηση ιατρού του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου. 3) Να καλυφθούν άμεσα τουλάχιστον άλλες δύο θέσεις οδηγών (έστω προσωρινά με επικουρικούς). 4) Να προκηρυχθούν όλες οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας - έστω και σταδιακά. 5) Να γίνει αύξηση των θέσεων αγροτικών ιατρών τουλάχιστον σε πέντε επιπλέον κι άμεση πρόσληψη αγροτικών ιατρών. 6) Να γίνει άμεση πρόσληψη νοσηλευτών αμέσως μετά την παραίτηση των υπαρχόντων”.

Γ.Σ.