Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 19:40

Η αντιπροσωπεία του Λόουελ ξεναγήθηκε στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Η αντιπροσωπεία του Λόουελ ξεναγήθηκε στην Καλαμάτα

Με εθιμοτυπική επίσκεψη στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο ξεκίνησε σήμερα το πρωί, η επίσκεψη και ξενάγηση στην Καλαμάτα της αντιπροσωπείας της αδελφοποιημένης πόλης του Λόουελ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η επίσκεψη της αμερικανικής αντιπροσωπείας πραγματοποιείται, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων.

Την αντιπροσωπεία στο μητροπολιτικό μέγαρο συνόδευε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ επικεφαλής της ήταν ο δήμαρχος του Λόουελ Σόκαρι Τσάο.

Ο μητροπολίτης υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία με εγκαρδιότητα, ευχόμενος κάθε ευημερία στους επισκέπτες, αλλά και στον λαό του Λόουελ της Μασαχουσέτης.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, το κάστρο, τη Συλλογή ελληνικών ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”, το Ιστορικό Κέντρο και τον ναό των Αγίων Αποστόλων, καθώς και τον συνεταιρισμό “Ένωση Μεσσηνίας” κ.ά.

Την αντιπροσωπεία του Λόουελ και της Μασαχουσέτης αποτελούν: Ο δήμαρχος Λόουελ Σόκαρι Τσάο. Ο πρώην δήμαρχος Ουίλιαμ Μπιλ Σαμαράς. Ο γερουσιαστής Εντουαρντ Κένεντι. Η Τζούντι Χόγκαν, κοσμήτορας του Κολλεγίου Μίντλεσεξ. Η Αρλίν Πάρκετ, αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης. Ο Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Ο Δημήτριος Ματθαίος, από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.


NEWSLETTER