Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 16:44

Καλαμάτα: Ζήτησαν βελτίωση των αποθηκών στο λιμάνι

Καλαμάτα: Ζήτησαν βελτίωση των αποθηκών στο λιμάνι

Να γίνει κατάλληλος και ανθρώπινος ο χώρος των αποθηκών στο λιμάνι της Καλαμάτας, για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα και μεταφέρονται στην πόλη, πρότεινε ο σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου Βασίλης Κανάκης, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, τη Δευτέρα.

“Πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους και τα παιδάκια που κινδυνεύουν και φθάνουν στην Καλαμάτα, έχουμε χρέος”, επεσήμανε ο κ. Κανάκης.

“Ο χώρος είναι τελωνειακός”, απάντησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης.

“Είναι του υπουργείου Οικονομικών κι εμείς έχουμε τη διαχείριση”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης και πρόσθεσε: “Επιτάσσεται για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Είναι χώρος αποταμίευσης της λιμενικής αρχής και τμήμα είναι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου”.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης συμφώνησε με την πρόταση του Β. Κανάκη, σημειώνοντας: “Να κάνουμε ορισμένες στοιχειώδεις εργασίες βελτίωσης της προσωρινής φιλοξενίας. Να βάψουμε τον χώρο και να είναι καθαρός. Δεν μας απαγορεύει κανένας, να είναι πιο ανθρώπινη η προσωρινή φιλοξενία”.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, αφού είπε ότι “έχουμε όλοι τις ίδιες ευαισθησίες”, υποστήριξε πως “θα μπορούσαμε να τους αφήσουμε έξω στο λιμάνι και να λιάζονται” και συμπλήρωσε: “Δεν μπορούμε να βάλουμε ούτε τουβλάκι. Οπως το πάμε, καλά το πάμε. Πήγαμε στο Υπνωτήριο γυναίκες και παιδιά από τους πρόσφυγες που είχαν ανάγκη. Πράττουμε το μέγιστο που πρέπει”.

Ο σύμβουλος της παράταξης Οικονομάκου Λεωνίδας Λιάππας, διαφωνώντας, ανέφερε πως “αυτό ψάχνει η κεντρική εξουσία για να μας τους αφήσει κανένα εξάμηνο”.

Γ.Σ.