Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 15:15

Επανάχρηση διαφημιστικού υλικού του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Επανάχρηση διαφημιστικού υλικού του Δήμου Καλαμάτας

Τσάντες και άλλα χρηστικά αντικείμενα έφτιαξε ο Δήμος Καλαμάτας, επαναχρησιμοποιώντας διαφημιστικό υλικό, αξιοποιώντας παλιά διαφημιστικά μπάνερ προβολής από διάφορες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με επαγγελματία της πόλης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καλαμάτας πιστεύοντας στην άξια της κυκλικής οικονομίας και στη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, αναζήτησε τρόπους για την αξιοποίησης των παλιών διαφημιστικών μπάνερ προβολής του από διάφορες εκδηλώσεις του (τουριστική προβολή από εκθέσεις, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, Φεστιβάλ Χορωδιών κ.ά.) για την κατασκευή τσαντών και άλλων χρηστικών αντικειμένων. Αντικείμενα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους και δείχνουν να έχουν χάσει κάθε χρηστική αξία, αποκτούν νέα ζωή. Η ενέργεια αυτή στοχεύει στην αξιοποίηση - ανακύκλωση υλικού που η ιδιαίτερη συμβολική και καλλιτεχνική αξία του «μεταφέρεται» στο παραγόμενο προϊόν, συμβάλλοντας θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα, ενισχύοντας την αντίληψή μας σε σχέση με την εναλλακτική χρήση υλικών και αντικειμένων που υπάρχουν γύρω μας.

Τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας αυτής του τμήματος Τουρισμού του δήμου, δείγμα των οποίων δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Άννα-Μαρία Νταβουτιάν, θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο εκδήλωσης - ημερίδας με θέμα “Κυκλική Οικονομία και Βιο-οικονομία: Από τη θεωρία στην πράξη”, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Η ημερίδα και η έκθεση με προϊόντα κυκλικής οικονομίας και βιο-οικονομίας, υλοποιούνται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και τελούν υπό την αιγίδα του δήμου. Η έκθεση θα βρίσκεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου και θα διαρκέσει έως τις 21 Οκτωβρίου.


NEWSLETTER